Özkan Pekçalışkan- Kordon'daki işyerlerine Bayır Projesi olarak adlandırılan proje ile, yazın güneşten kışın ise yağmurdan koruyan ahşap görünümlü alüminyum doğramaların takılmıştı. Bayır'ın söz verdiği ve uygulamaya geçirdiği ilk bölümünün ardından projenin ikinci aşaması da hayata geçti. Kordon'da işletmelerin önü, üç tarafı 1metre 10 santim yüksekliğinde cam ile kapatıldı. Müşterilerin oturduğundan boy hizasında kalan cam sistem, Kordon'da bulunan 50'nin üzerinde işyerinde uygulanması bekleniyor.

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır'a kendilerine verdiği destek için çok teşekkür eden Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, "Bayır'ın sunduğu projeyi şimdi hayata geçirdik. Bayır kendisinin çizdiği projenin bir çözüm olarak kabul edilebileceğini ve bu projenin de Büyükşehir'in onay vereceğini düşündüğünü belirtmişti. Başkanımız altına çizerek isteyen istediği yerden projeyi yaptırılabilir dedi. Biz de bu projeyi hayata geçirdik. Gelen tepkilerden de gayet memnunuz. Bu proje tüm esnaf tarafından da yakında uygulanacaktır" şeklinde konuştu.

'Artık çözüm istiyoruz'

Burada insanlar otursun diye esnaflar olarak belediyeye 3.5 milyon TL ödediklerini belirten Şanlı, "Biz burada bağcıyı dövmek değil, ekmek yemek istiyoruz. Keşke benim belediye başkanım sizin çizdiğiniz proje uygun ama benim çizdiğim proje bu kesin desin. Yeter ki bir çözüm ile gelsin. Sen burada çözüm üretecek, merhem olacaksın yoksa işin içinden çıkamazsın. Belediye'nin burada etüt proje dairesi var. Oradan diyecekler ki sizin projeniz bu ama benim çizdiğim ise böyle diyecek biz buna razıyız. Büyükşehir ile artık didişmeyelim. Artık ben bu tür sorunlarla gündeme gelmekten utanıyorum. Ben artık enerjimi işime ayırmak istiyorum. Bugün zabıta gelecek mi gelmeyecek mi, ceza kesecek mi derdinden sıkıldım. İşadamlarıyla, sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri ile birlikte Avrupa'ya gidelim oraya baksınlar. Avrupa'da kafeler müşterilerini dışarıda soğukta, yağmurda, güneş altında oturtuyorlar desinler onlarda ben de kurtulayım" dedi.