Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle hizmete giren 4 bin kitaplık kütüphanenin açılışı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile yapan Düdek, amacının bu yıl içinde iki köye daha kütüphane açmak olduğunu söyledi.

150 haneli köyde bulunan Alaniçi İlköğretim Okulu’nun hemen yanında kurulan kütüphaneye Atatürk Çocukları Kütüphanesi Şenay Düdek Kitaplığı adı verildi. Yazdığı kitaplardan elde ettiği gelirleri hayır işlerine harcayan Şenay Düdek, “Her köye bir okul hayalim vardı ama maddi imkansızlıklardan ötürü bunu gerçekleştiremedim. Daha sonra her köye bir kütüphane açmaya karar verdim. Bunu tek başıma gerçekleştirmem zor olduğu için Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği ile işbirliğine gittik. Amacımız 7’den 70’e herkesin kitap okumasını sağlamak. İlk kütüphanemizi açtık amacımız her yıl en az üç köyde daha kütüphane kurmak” dedi.

Alaniçi Köy Muhtarı Halil İbrahim Erkuş ise köylerinde ilk kez bir kütüphaneleri olduğunu belirterek, bunun kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

Açılış törenine katılan Menemen Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin ise, “En büyük sorunların başında eğitim geliyor. Eğitim olmazsa, bilgi olmazsa fikir de olmuyor. Bizler eğitime katkı koyarsak çok şeyler değişecektir. 13 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Hiçbir zaman eğitimle ilgili yatırımlarda protokol şartı aramadım. Protokol yapmadan destek verdim, vermeye de devam ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu bir gösteri sergiledi. Atatürk Çocukları Kütüphanesi Şenay Düdek Kitaplığı’nın açılış kurdelesini Şenay Düdek, Belediye Başkanı Tahir Şahir, Dernek Başkanı Mesut Tim birlikte kesti. Törenin ardından kütüphaneyi gezen köy halkı kitaplara büyük ilgi gösterdi.