23 Nisan'da Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karadağ'ın koltuğuna oturan 11 yaşındaki Evren Paşa İlköğretim Okulu öğrencisi Eren Ayan'ın isteği gerçek oldu. Bir günlük sembolik başkanlığı sırasında isteklerinden biri de babasının işe alınması olan Eren Ayan'ın babası Esat Ayan, işbaşı yaptı. Esat Ayan'ın, yeni açılacak spor kulübü tesislerinde görev yapacağı bildirildi.

Babası ile Başkan Karabağ'ı ziyaretinde teşekkür eden Eren Ayan, babasının iş sahibi olmasına çok sevindiğini söyledi ve "Başkanlık koltuğuna oturduğumda ne konuşacağımı daha önce düşünmemiştim. O anda babamın sıkıntısı aklıma geldi ve onun sürekli bir işe kavuşmasını istemeyi düşündüm" diye konuştu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, belediye bünyesindeki iş bulma birimine 40 binin üzerinde işsizin başvurduğunu belirterek "Bunlardan ancak 367 kişiye iş bulabildik. Çoğu insan belediyede çalışmak istiyor. Ancak kapasitemiz bunun için yetersiz. Bu sorunu hükümet politikaları ortadan kaldırabilir" dedi.


Eğitimine destek olacak


Eren'in çok başarılı bir öğrenci olduğuna dikkat çeken Başkan Karabağ, bundan sonra Eren'in eğitimine de destek olacaklarını söyledi.
Karabağ, avukat olmak isteyen Eren'e "Okulundan başarıyla mezun ol. Burada rezervasyonun hazır" diyerek önceliğini eğitimini başarıyla tamamlamaya vermesini öğütledi.

Eren'in babası için iş isterken mahçup olduğunu söyleyen Başkan Hasan Karabağ, "Bir çocuğun bunu istemesi çok üzücü. Çocuklar ailelerinin sıkıntılarını çok yakından yaşıyorlar" sözlerini kullandı.