Diyarbakır’da yaşayan ev kadını Edibe Mersin, geçen ekim ayında kurban bayramından bir gün önce, 4 oğlu ile İzmir’in Balçova İlçesi’nde oturan babasını ziyarete geldi. Boyacılık yaparak evin geçimini sağlayan eşi 46 yaşındaki Kadri Mersin ise Diyarbakır’da kaldı. Çocukların uzun bir zamandır görmedikleri dedelerine kavuşmalarının sevinci, bayramın son günü yerini üzüntüye bıraktı. Ailenin en küçük çocuğu olan İbrahim Mersin’e, Bahçelerarası’nda, İzmir-Çeşme Otoyolu’nun Agora altgeçitleri önünde, Levent Marina’dan Güzelbahçe yönüne giden emekli polis memuru Erhan Özgür’ün kullandığı kereste yüklü 35 K 44123 plakalı kamyonet çarptı.

Ağır yaralanan küçük İbrahim, kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Küçük İbrahim’in kırmızı ışıkta duran iki aracın arasından yola fırladığı öğrenildi. Küçük çocuk kazada asli kusurlu bulunurken, sürücüye, kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamaktan tali kusur verildi.

Kazanın ardından perişan olduklarını anlatan anne Edibe Mersin, “Çocuklarımın dedelerini görmek istemesi üzerine Kurban Bayramı arifesinde Diyarbakır’dan İzmir’e geldik. Bayramın dördüncü günü kız kardeşimin evine ziyarete gittik. Bahçelerarası’nda oturan kardeşimin evinde duş almıştık. Dönüşte kirlileri unuttuğumuzu fark ettik. Yolda çocuklarımdan İbrahim, yorulduğunu söyledi. İbrahim’i, ağabeyi 10 yaşındaki Yüce Mersin ile kız kardeşimin tanıdığı bir esnafa emanet ettik. Yola koyulduktan kısa bir süre sonra telefon çaldı. Oğlumun kaza geçirdiğini öğrenince koşarak geri döndük. O günden beri hala hastanedeyiz” dedi.

“OĞLUM YAŞAM SAVAŞI VERİYOR”

Kazayı haber alır almaz Diyarbakır’dan İzmir’e gelen baba Kadri Mersin, oğlunun 1.5 aydır yaşam savaşı verdiğini, 3 ameliyat daha olacağını söyledi. Kazada oğlu İbrahim’in sağ gözünü kaybettiğini belirten Kadri Mersin, “Oğlumun hayati riski sürüyor. Beynindeki sıvı birikimi tahliye ediliyor. Solunum cihazı yardımıyla nefes alıyor. Konuşma yeteneğini yitirdi. Yüzünün sağ tarafı felç oldu” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Diğer üç oğlunun okula devam edebilmek için Diyarbakır’a döndüğünü, orada akrabalarının yanında kaldıklarını anlatan baba Kadri Mersin, “Eşimle birlikte oğlumuzun başından ayrılamıyoruz, perişan olduk. Sürücüler biraz daha dikkatli olsunlar. Kimsenin canı yanmasın. Bu herkesin için geçerli. Herkesin başına gelebilir” diye konuştu.