Bornova Belediyesi, ilçenin en yoğun ve işlek merkezlerinden olan Küçükpark'ta araç trafiğini yeniden düzenliyor. Küçükpark'taki işletmelere gelen vatandaşların uygun olmayan alanlara bıraktıkları araçlar nedeniyle oluşan rahatsızlık nedeniyle yayaların da büyük sıkıntı çektiği, yürümekte zorlandığı bölgede yapılan düzenleme ile araç trafiği düzenli hale geldi. Önemli bir kısmı tamamlanan yeni kaldırımlar ve yol düzenlemeleri ile bölge daha çağdaş bir görünüme kavuşacak.

Küçükpark'ta çalışmalar bittikten sonra belediye tarafından otopark için ayrılan yerler dışında kimse araç park edemeyecek.

Meydana araç girmeyecek


Araç trafiğine ve parkına kapatılacak noktalarda yapımına başlanan ve tamamlanma aşamasına getirilen bordür ve parke taşı kaplama çalışmalarının ardından bölgedeki karmaşa tamamen ortadan kalkacak. Küçükpark'ın meydanı araç parkına kapatılırken, 166 sokaktan meydana giriş de engellenecek.

Bölgeye 1500 metrekare parke taşı ve 730 metrekare bordür döşenecek. Araç parkına yasak olan bölgeler yükseltilerek, etrafına bir buçuk metre arayla engeller konulacak.

Yayalar daha rahat edecek


Küçükpark'ta hem yayaların hem de araçların sorun yaşadığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Bornova'da eğlence mekanlarının en yoğun olduğu yer Küçükpark bölgesi. Çok fazla vatandaşımızın geldiği bu bölgede uygun olmayan araç parkları trafikte büyük sorun yaratıyor. Ne yayalar yürüyebiliyor, ne de araçlar geçebiliyordu. Artık araçlar gelişi güzel park edemeyecek. Küçükpark'ın hem yaya hem de araç trafiği rahatlamış olacak" diye konuştu.