Konak Belediyesi tarafından Alsancak Semti Kültür Mahallesi 1375, 1377, 1379, 1381, 1382, 1383, 1386, 1387, Kızılay, Mustafa Münir Birsel ve Şevket Özçelik Sokaklar'ına, yenileme çalışması yapılıyor. İller Bankası'nın katkısı ile 2 milyona yakın maliyetle düzenleniyor. Şebeke suyu, doğalgaz, bilgi ağları, telekomünikasyon ve kanalizasyon çalışmaları tamamlanan Alsancak sokakları, Konak Belediyesi Fen İşleri  Müdürlüğü ekipleri tarafından onarıldı. Uzun yıllardır işlem görmeyen Kültür Mahallesi yol ve kaldırımları, altyapı çalışmalarının %70'i tamamlandı.Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Alsancak Kültür Mahallesi sokaklarında bugüne kadar yapılanlar ile ilgili şunları söyledi:   
"Eski tretuvar ve yol kaplamaları kaldırıldı ve yenilendi. Daha önce asfalt olan yol kaplaması deniz dalgalı parke ile değiştirildi. Yollar hem kullanışlı hem de estetik bir görünüm aldı. Kaldırımlara ise prekast karo döşendi. Prekast karo ile kaygan değil, sağlam ve sağlıklı bir zemin yaratıldı. Bazı sokaklara uygulanan granit ve bazalt ile elde edilen desenli yollar, göze hitap ederken sağlam ve uzun ömürlü bir hal aldı. Kaldırımlara döşenen görme engelli tuğlaları ve oluşturulan engelli rampaları engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırdı. Yollara yerleştirilen bariyerlerle, araçların yanlış park etmeleri önlendi. Ters eğim sebebiyle sıkıntı yaşanan sokaklarda eğim düzeltilerek akan suların yönü apartmanlardan uzaklaştırıldı. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ömrünü tamamlamış bitkileri, kurumuş ağaçları temizledi. Kaldırımlardaki uygun yerlere turunç ve çam ağaçları dikildi; Alsancak sokakları tazelendi."
   
Tartan: Katılım payını istemiyoruz

2464 sayılı 'Belediye Gelirleri Kanunu' bu paranın tahsil edilmesini emrediyor. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, vatandaşların sıklıkla tepkilerine neden olan ve yapılan hizmetlerin karşılığında istenilen katılım payına belediye olarak ihtiyaçları bulunmadığını belirterek bu parayı vatandaşlardan almak istemediklerini söyledi. Başkan Tartan, milletvekillerinin yasa teklifi vererek katkı payının kaldırılması konusunda ivedilikle adım atması gerektiğini dile getirdi. Konak Belediyesi'nin çeşitli semtlerde yürüttüğü kilit taşlı yol, merdiven, kaldırım ve asfalt çalışmaları nedeniyle yasa gereği vatandaşlardan yıllardır katılım payı adı altında para tahsil edildiğini hatırlatan Başkan Tartan, " Yıllar önce uygulamaya konulmuş 2464 sayılı 'Belediye Gelirleri Kanunu' bu parayı tahsil etmemizi emrediyor. Biz vatandaşlara hizmeti gelir elde etmek için götürmüyoruz. Bizim belediye olarak bu paralara ihtiyacımız yok. Bu parayı istemiyoruz, vatandaşlar da bu paraları ödemekte zorlanıyor " dedi.

Katılım payının vatandaşlardan tahsil edilmemesi nedeniyle soruşturma geçirildiğini ve belediye başkanlarının zimmet suçlaması ile karşı karşıya kaldığına değinen Tartan, bu nedenle istemeseler de zorunlu olarak katılım paylarını tahsil etmek durumunda kaldıklarını ifade etti. Sorunun kökten çözüme kavuşturulması için milletvekillerinin yasa teklifi vererek girişimde bulunmaları gerektiğini hatırlatan Tartan, vatandaşların bu adımın atılmasını milletvekillerinden beklediğini sözlerine ekledi.