Olay, geçen yıl 25 Ekim'de Kurban Bayramı’nın birinci günü 528/1 Sokak, Sabit Bey Camii önünde meydana geldi. Müzik aletleri satan dükkanı bulunan kardeşi Haydar Akgül 1981 yılında İstanbul Gaziosmanpaşa’da kimliği belirsiz kişi veya kişilerce işyerinde başına keser vurulup, boğazı bıçakla kesilerek öldürüldü. Sadullah Akgül kardeşini, iddiaya göre İzmir’de gayrimenkul işiyle uğraşan eski köylüsü Hacı Eyüp Deniz’in öldürdüğünü öğrendi. Sadullah Akgül kurban kesmek için otomobile malzemeleri koyan Hacı Eyüp Deniz’e cami bahçesinden ateş edip yaraladı, ardından da yerdeyken bıçakla boğazını kesip kaçtı. Balkondan babasını öldüren kişiyi gören 30 yaşındaki Yavuzhan Eyüp Deniz, inip Sadullah Akgül’ü yakaladı. Yavuzhan Eyüp Deniz, kendisine ateş etmek isteyen Sadullah Akgül’ün elinden tabancayı alıp kabzasıyla kafasına vurup yaraladı. Olay anı bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Sedat Özgün, Sadullah Akgün hakkında 'kan gütme saikiyle ve tasarlayarak insan öldürme', 'ruhsatsız silah' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 1 yıl hapis, tutuksuz sanık Yavuzhan Eyüp Deniz hakkında ise 'adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına tutuklu yargılanan Sadullah Akgül ile tutuksuz yargılanan Yavuzhan Eyüp Deniz, ölenin eşi Kadriye Deniz, avukat Ercan Şölen ile sanığın avukatı Kemal Ata Yardımcı katıldı.

Son savunması sorulan sanık Sadullah Akgül, daha önceki ifadelerini tekrarladığını belirterek, "Takdir mahkemenin" dedi. Karar için kısa ara veren mahkeme heyeti, sanık Sadullah Akgül'e, önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından sanığın duruşmadaki iyi hali ve pişman olmuş tavrından dolayı bu cezayı müebbet hapse çevirdi. Heyet, sanığa ayrıca ruhsatsız silah taşımaktan da 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezasına çarptırıp, ardından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istenen maktul Hacı Eyüp Deniz'in oğlu tutuksuz sanık Yavuzhan Eyüp Deniz'in ise beraatine karar verdi.

Hacı Eyüp Deniz'in eşi Kadriye Deniz, kendisi ve çocukları Yavuzhan Eyüp Deniz, Fatma Deniz, Yaren Deniz Ablak ve Yurdagül Zorluer, avukatları Ercan Şölen aracılığıyla, sanık Sadullah Akgül’e karşı 25'er bin liradan toplam 125 bin liralık manevi tazminat istemiyle 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Bu davaya henüz başlanmadı.