İzmir Büyükşehir Belediyesi, ikinci Gençlik ve Çocuk Merkezi’ni de hizmete aldı. Daha önce 20 Kasım 2009 Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Yenişehir’deki Gençlik ve Çocuk Merkezi’ni kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi,  4 yıl sonra ikinci merkezini Çiğli’de açarak gençlere ve çocuklara armağan etti. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Ferhan Şirvan, 4. yaşını dolduran Yenişehir Gençlik ve Çocuk Merkezi’nde 843 çocuk, genç ve ailesine ulaşıldığını söyledi. Şirvan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklar için şimdi buradayız ve İzmir’in daha birçok bölgesinde onlara yeni merkezler açacağız” dedi.

Törende Toros Sosyal Destek Merkezi öğrencileri de çocuk hakları konulu “Bir çocuk ağlıyor” isimli gösterilerini sundu. Açılış kurdelesi çocuklar tarafından kesilen merkezde öğrenciler tarafından hazırlanan “çocuk  hakları” isimli kısa film gösterimi de yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli’de hizmete açılan Gençlik ve Çocuk Merkezi’nde psikolojik danışmanlık hizmetleri ile birlikte çocuklara yönelik farkındalık artırıcı atölye çalışmaları, sağlıklı yaşam destek eğitimleri ile sanatsal-kültürel ve sportif faaliyetlere yer veriliyor. Merkezde ayrıca annelere yönelik olarak kadın sağlığı, hijyen, çocuk bakımı, ergenlik ve yasal haklar gibi konularda bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.