İzmir Kuş Cenneti'nin Milli Park ilan edilmesi için Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektup sonrası çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti. AK Parti'nin '35 Çılgın Proje'sinin İzmir'e yetmeyeceğini belirten Prof. Sıkı "Kuş Cenneti Milli Park olsun, İzmir'in 36. Projesi olsun diyerek şunları söyledi:

 "Orman ve Su İşleri Bakanlığı IV. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından uygun rapor hazırlanmış ve Milli Park ilanı ile ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hassas Alanlar Daire Başkanı Ramazan Dikyar ile Etüt Envanter Şube Müdürlüğü teknik elemanlar tarafından İzmir Kuş Cenneti'nde inceleme gezisi ve değerlendirme toplantısı yapılmış olup İzmir Kuş Cenneti'nin Milli Park ilan edilmesi için karar aşamasına gelinmiştir.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kabinede bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile bütün İzmir milletvekillerini İzmir Kuş Cenneti'ni Milli Park ilan edilmesi için destek olmalarını bekliyoruz.

Hükümet olarak ilan edilen 35 İzmir'e 35 proje yetmez, 36. Proje olarak İzmir Kuş Cenneti'nin Milli Park ilan edilmesidir. Kabinede görevli Bakanlar tarafından ilan edilen 35 proje insan refahının iyileştirilmesi ve istihdamın arttırılmasına yöneliktir. 36. Proje ise İzmir Kuş Cenneti'nin Milli Park ilanı olup bu proje İzmir'de torunlarımıza bırakabileceğimiz en önemli çevre koruma projesidir.

İzmir'e komşu illerden Balıkesir'de 2, Manisa'da 1, Aydın'da 1 ve Muğla'da 1 Milli Park olduğu halde İzmir daha önceki Hükümetler tarafından ihmal edildiği için bugüne kadar İzmir'in hiç Milli Parkı olmamıştır.

İzmir Kuşcenneti; Türkiye'de görülen 465 kuş türünden 285 farklı kuşun yaşadığı ve bu türlerden 118'in kuluçkaya yattığı, Dünya'da soyları azalan Tepeli Pelikan ve Flamingoların ürediği Türkiye'deki önemli yerlerden biri olması nedeni ile Milli Park olmayı fazlası ile hak eden değerli bir sulak alandır.

İzmir'in 36. Projesi olan İzmir Kuş Cenneti'nin Milli Park ilan edileceğinin Başbakan, Orman ve Su İşleri Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı tarafından duyurulması İzmir kamuoyunda memnuniyetle karşılanacak ve İzmir ilk Milli Parkına mevcut Hükümet tarafından kavuşmuş olacaktır. İzmir Kuş Cenneti'ni Milli Park ilan ederek bunun onuru ve gururu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kabinedeki ilgili Bakanlara ve bütün İzmir milletvekillerine nasip olması ve İzmir'de çevre ve koruma adına anlamlı bir dönemin başlatılması en büyük arzumuzdur."