Çevredeki esnaf, hırsızlık zanlısına meydan dayağı attıktan sonra polise teslim etti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi.

Olay, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan Çulhaoğlu Pasajı'nda, E.S.'ye ait kuyumcu dükkanında dün (21 Nisan) akşam saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Kuyumcu dükkanına giren E.A. (31) adlı zanlı, nişanlı olduğunu ve yakında düğün yapacağı için bilezik almak istediğini söyledi. Bunun üzerine işyeri sahibi E.S. ile işyerinde bulunan oğlu ve gelini, zanlı E.A.'ya çeşitli bilezikler gösterdi. Bir tekstil firmasında işçi olarak çalıştığı öğrenilen zanlı E.A., kuyumcu dükkanından 60 g. ağırlığında bir bilezik satın aldı. İşyeri sahipleri de zanlı E.A.'ya çay ikram etti. Çayını içen E.A., bir anda üzerindeki kurusıkı tabancayı çıkararak işyeri sahiplerini tehdit etmeye başladı ve altınları istedi. Bu sırada işyeri sahipleri, bir dalgınlık anında zanlıya biber gazı sıkarak üzerine atlayıp etkisiz hale getirdi.

ÇEVREDEKİ ESNAFTAN MEYDAN DAYAĞI


Boğuşma gürültülerini duyarak işyerine gelen çevredeki esnaflar, zanlıyı dışarıya çıkararak meydan dayağı attı. Zanlı, daha sonra olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürülen E.A.'nın, evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.