Nihal Işık- Gazetemiz Haber Ekspres'i ziyaret eden LÖSEV İzmir Koordinatörü Gökçe Çiçek Yenilmez ve LÖSEV Sosyal Hizmetler Sorumlusu Ceren Demirci, bugüne kadar yaptıkları başarılı projeleri anlattı. İzmir'da Karşıyaka'da 4 yıldır bulunan merkezlerinde birçok Lösemi hastası ve ailelerine destekte bulunan kuruluş, yeni bir projeye imza atmak için yardım bekliyor.  LÖSEV İzmir Koordinatörü Gökçe Çiçek Yenilmez, İzmir merkezini açtıklarında 80 lösemi hastaları bulunduğunu şu anda 900 hastaya yardımda bulunduklarını anlattı.

Sağlık turizmine katkı

İzmir'de arazi bağışının olması durumunda açmayı istedikleri rehabilitasyon merkezinde, hem tedavi, hem eğitim hem de sosyal etkinliklerle çocukların hastalıklarından biraz da olsa uzaklaşabileceklerini söyleyen Yenilmez, Ankara ve İstanbul'da açtığımız merkezler bu işi en iyi şekilde başaracağımızın göstergesidir. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Konseyi'nin özel danışmanı olmamız sebebiyle pek çok yurtdışı kuruluşuyla da çalışıyoruz. Dünyada çocuk Lösemi'de en uzman kuruluşuz. Sağlık turizmine de katkıda bulunabiliriz" dedi.

Belediye desteği istiyoruz

Ankara'da bağışlarla kurulan dünyanın ilk ve tek ücretsiz hastanesi olan LÖSANTE'nin diğer şubelerini de açmayı planladıklarını söyleyen Yenilmez, "Babanın hastane bahçesinde yattığı, annenin çocuğu başından ayrılamadığı, belki diğer çocuğunu akrabalarına bırakıp, aylarca göremediği bir durum istemiyoruz. Her ailenin rahatça kalabileceği ev vermeye çalışıyoruz. İzmir'de de bu projelerimizi daha somut bir şekilde gerçekleştirmek için bir araziye ihtiyacımız var. Belediyelerin de desteğini istiyoruz. Belediyeler bir yer bağışlarlarsa, o belediyenin veya belediye başkanının adını taşıyan merkez açılabilir" dedi.

5 bin TL sağlık bursu

Yenilmez, LÖSEV'in Türkiye'de yaklaşık 10 bine yakın hastaya destek verdiğini belirtti. Yenilmez sözlerine şöyle devam etti: "Lösemi, önceden çocukluk çağının kanseri gibi görülüyordu. Ama artık pek çok kanser tipi yaş, cinsiyet ayırt etmeden görülüyor. Kuruluşumuz, Lösemi tedavisinin maliyetinin çok fazla ve uzun sürmesinden dolayı maddi manevi destekleri sunmaya çalışıyor. Yetişkin hastalarda bize de destek verin dediler, onlara da yardımda bulunmaya başladık. 5 bin TL sağlık bursu, her ay kuru gıda kolisi, et kolisi ve kıyafetler veriyoruz. Hatta tedavi başka şehirlerden için gelen hastaların aileleri için de yapılan eşya yardımlarıyla ev kurmaya çalışıyoruz."