Proje kapsamında Narkotik Büro Amirliği'nde görevli bağımlılık uzmanı eğitmenler meslek yaşamları boyunca tanık oldukları hayat hikayelerini Alper Akdeniz'in kaleme aldığı 'Yaşatmak' isimli tiyatro oyunuyla anlatılıyor. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyuna İzmir İl Emniyet Müdürü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 
Projenin hedef kitlesinin madde bağımlılığı konusunda en büyük risk grubunda olan gençler, anne-babalar ve yetişkinler olduğu belirtilirken, "Sağlıklı bir nesil, mutlu bir gelecek için maddeye değil, hayata bağlan" sloganıyla okullarda ve üniversitelerde seminerler düzenleneceği kaydedildi. 

Proje kapsamında neler var?

Proje kapsamında doğa yürüyüşleri, uçurtma şenlikleri, balık tutma ve tiyatro etkinlikleri ile meslek edindirme kursları ve okullarda düzenlenecek olan madde bağımlılığını konu alan kısa film yarışmalarıyla birlikte farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Madde kullanımıyla ilgili 70 bin broşür hazırlanarak, ailelere ve gençlere dağıtılacak. Söz konusu slogan da belediyelerin belirlediği yerlerde 4 bin 500 adet bilboard afiş olarak asılacak. Proje, 30 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek.

Projenin destekçisiyiz

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da böyle bir projenin içinde yer almanın heyecan verici olduğunu ifade ederek, "Ailelerin, eğitim çağına gelmiş çocuklarını esirgemek istediği konuların başında madde bağımlılığı geliyor. Bu konuda gençlerimizi bilinçlendirmek büyük önem taşıyor. Aileler de çocuklarıyla doğru iletişim kurmalı. Devletin tüm kurumlarının bu projenin içinde olması çok anlamlı. Biz de sonuna kadar projenin destekçisiyiz" diye konuştu.
İzmir İl Emniyet Müdürü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu ise, uyuşturucuyla mücadelenin önemine değinerek, "Uyuşturucu toplumu kemiriyor, bir kurt gibi gelecek nesilleri ve aileleri yok ediyor. O nedenle uyuşturucuyla mücadeleye çok önem veriyoruz. Ülkemiz uyuşturucu geçişinin ortasında yer alıyor ama İzmir'de bu konuda çok ciddi başarılar elde ettik. İlimizde sadece gençlere yönelik değil, terör ve internet suçlarıyla ilgili projeler de yürütüyoruz. Bu projenin amacı bireylerin maddeyle tanışmasını engellemek, maddeye ulaşılabilirliğini azaltmak, madde kullanımı konusunda sosyal faaliyetlerle duyarlılık oluşturmak ve bağımlı bireylerin toplumsal yaşama yeniden uyum sağlamasıdır" şeklinde konuştu.