Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin Gaziemir ilçesindeki eski Aslan Avcı Kurşun Fabrikası sahasında ortaya çıkan nükleer atıklarla ilgili yaptığı suç duyurusu ardından fabrika sahipleri ve yöneticileri hakkında açılan davada mahkeme ara karar verdi.

Hakimler, avukatların fabrika sahasında yapılan temizleme işleminin bilimsel usullere göre yapılmasının bağımsız uzmanlarca denetlenmesi ve var olan kirliliğin tespiti açısından istedikleri keşif talebini reddetti ancak mahkeme, 'heyet olarak çevreye duyarlı olduğunu' da tutanağa geçirerek temizleme çalışmalarını Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne ve TAEK'e sorma kararı aldı.

Duruşma 26 Şubat saat 09 'a ertelendi.Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nden duruşma hakkında yapılan açıklama şöyle:
Gerek Gaziemir'deki kirlilik nedeniyle sorumluların cezalandırılması gerekse yasadışı tehlikeli ve nükleer atık ticareti ile mücadelede bu davanın kendisi, davada alınan ara kararları ve nihai karar son derece önemlidir. Partimizin müdahale istemi reddedilmiş olmakla birlikte, bu dava EGEÇEP gibi çevre örgütlerinin ve yurttaşların müdahil olabildiği çevre ceza davasına güzel bir örnektir. Bu örnekleri çoğaltmak gerek. Bu dava aynı zamanda nükleer tehdide karşı yürüttüğümüz mücadele için sembolik öneme sahiptir. Gaziemir nükleer atıklarına karşı yürütülen çalışmalar ve dava, nükleer santralımız olmadan atıklarıyla baş edemezken, bir de santral olursa halimizin ne olacağını göstermesi açısından da önemlidir. Olayın ortaya çıktığı andan itibaren sıkı takipçisiyiz, sonuna kadar takip edeceğiz.