Sivil toplum örgütleri ve hemşeri derneklerinin öneri ve taleplerini dikkate alarak hizmetleri ve projeleri şekillendiren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kadın gününe katıldı. Derneğin Çamdibi'nde bulunan merkezindeki toplantıya, Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Ticari Ataşesi Alev Süleyman, Ege Makedonya Derneği Başkanı Nina Pandurska, belediye meclis üyeleri, dernek üyesi kadınlar, Dernek Başkanı Medat Şenay ve yönetim kurulu yeraldı. Başkan Sındır vatandaşların taleplerini not aldı, sorularını cevapladı.

Sındır'ı her zaman yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden kadınlar, yapılan hizmetler için teşekkür ettiler. Genel olarak hobi ve beceri kursu ile ilgili taleplerini ileten kadınlar belediye hizmet alanları ile ilgili de bilgi aldılar. Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bornova genelinde on binin üzerinde kadının katıldığı Çanakkale gezisi için teşekkür ettiler.

Büyükelçi'den güzel sözler


Toplantıda söz alan Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, "Bornova'ya çok sık geliyorum burada çok fazla dostum var. Buraya geldiğimde düşündüğüm şey çok güzel çalışan bir belediye başkanı olduğu. Her daim vatandaşın yanında ve en ufak sorunu bile çözebilmek için bütün imkanlarını kullanıyor. Sadece rutin belediye hizmetleri de yapılmıyor Bornova'da, çok fazla sosyal ve kültürel proje var" dedi.

Bir ülkenin temsilcisinden güzel sözler duymanın onur verici olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, "Sayın Büyükelçi'nin sözleri beni çok gururlandırdı, büyük bir sorumluluk ve görev yükledi, çok teşekkür ederim. Belediyeler halktan ayrı kurumlar değil, halk için var olan kurumlardır. Bu nedenle halka hizmet etmek asli görevimizdir, bir lütuf değil. Bu yüzden özellikle sivil toplum kuruluşlarının taleplerini mümkün olduğu ölçüde yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.