Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, projenin Türkiye'de ilk kez yapıldığını belirterek destek verenlere teşekkür etti. Sevimli dostlara sahip çıkan kurumların her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Tartan şöyle konuştu:
"Mama aracı diyerek yola çıktık ama kısa zamanda sevgi aracı olduk. İlk günden bu yana sevimli dostlarımıza sahip çıkarak yanımızda yer alan, projeyi destekleyen on beş değerli kurumumuz var. Biz onlara 'Dostumun dostu işyeri' diyoruz. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde 20 kurumu daha projeye dahil etmeyi planlıyoruz.  Yine Haytap da ilk günden beri projeye destek veriyor. İzmirliler her zaman her konuda gösterdikleri duyarlılıkla Türkiye'ye öncü olmuştur. Bu proje de Türkiye'de bir ilk. Her gün can dostlarımıza sadece yiyecek değil, aynı zamanda sevgi de taşıyoruz."
   
Mama Aracı Nedir?

Konak Belediyesi'nin 'Hayvanları koruyalım, onları doyuralım' projesinin bir parçası olan Mama Aracı, her gün proje katılımcısı kurumsal firmalardan aldığı yemek artıklarını barınaklarda yaşayan sevimli dostlara ulaştırıyor. Mama Aracının hayvan dostu görevlileri,  İzmir'deki çeşitli restoran, otel, Kafe ve yemekhaneye sahip kurumlardan ayrıştırılmış olarak teslim edilen artık yiyecekleri alıyor. Sevimli dostlara ulaşan yiyeceklerin içerisinde kürdan, peçete, cam kırıkları, plastik ve metal parçalar gibi onlara zarar verecek herhangi bir madde bulunmuyor.
   
Nasıl mama ulaştırırız?

Projeye destek vermek isteyen 'Dostumun dostu işyerleri' Konak Belediyesi'nin 444 35 66 numaralı Çözüm Hattı'nı arayarak bilgi alabilir, projeye katılabilirler.