21 Ocak’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Paris’te düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Seçilmişler Toplantısı’na katılacak olan Başkan Tartan, Konaklı kadınların özel olarak ürettiği Maraş İşi mini çarıkları Paris’li heyete armağan edecek.

Eşrafpaşa Semt Merkezi Nakış Kursu Eğitmeni Ayten Ilgaz, mini çarıkları Başkan Tartan’ın çok beğendiğini ve Paris’e giderken hediye olarak götürmek istediğini belirterek, “Başkanımızın bu jesti bizi çok mutlu etti. Kursiyerler gecesini gündüzüne katarak kısa sürede onlarca mini çarık üretti. Konaklı kadınların ürünleri Başkan Tartan sayesinde Paris’e kadar ulaşmış olacak. Kim bilir belki Paris’ten sipariş bile alırız” dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kadınların çabasını ve emeğini takdir ederek, “Semt merkezlerimizde kadınların ürettiği ürünleri satın alarak hem bütçelerine katkıda bulunmuş olduk hem de bize özgü bir sanatı Paris’te tanıtmış olacağız. Daha önce de kadınlarımızın pek çok el işi ürünlerini ziyarete gelen konuklarımıza hediye ettik. Sevgiyle, üretilen el emeğinden daha değerli bir hediye olabilir mi?” diye konuştu.