İlkler kenti Bergama'da yine bir ilk yaşandı. Geçtiğimiz ay Belediye Meclisi, olağan meclis toplantılarının mahalle ve köylerde yapılabileceği yönünde bir karar almıştı. Tarih boyunca adı ilkler kenti olarak anılmış Bergama'da alınan bu karar Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.
Bergama Belediyesi Meclisi'nin halka açık ilk toplantısı yapıldı. Geçtiğimiz ay Belediye Meclis toplantısında, olağan meclis toplantılarının mahalle ve köylerde yapılabileceği yönünde alınan kararın ardından, Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan Sanayi Sitesi Sosyal Tesisi'nde yapılan toplantıya sanayi esnafı, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Meclise toplantısına katılanlar, belediyenin çalışmaları hakkını yakından takip etme fırsatı buldu.
Ulusal Kurtuluş Mücadelesi süresince yer, mekân ve makam gözetmeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çalışmalarından yola çıkılarak uygulanmaya başlanan kararla, meclis toplantılarının halka açık olarak farklı zaman ve mekanlarda yapılmaya devam edeceğini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, çalışmanın örnek alınacak nitelikte olduğunun altını çizdi.