Ege Üniversitesi (EÜ) Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ndeki nakilden sonra kemik iliğinin vücuduna uyum sağladığı tespit edilen 8 yaşındaki lösemi hastası Melis, sevincini hastane odasında aylardır yanı başından ayrılmayan annesi Sevil Akbaş'a sarılarak kutladı. Anne Akbaş, "Bize destek verenlere teşekkürü birkaç cümleyle ifade edemem onu yaşamak lazım, biz onu Melis ile hastane odasında yaşadık. Bizim dualarımız onlarla" dedi.

Sosyal paylaşım sitelerindeki "Melis'e kan ver" ve "Melis'e ilik lazım" kampanyalarıyla gündeme gelen ve binlerce kişinin yaşatmak için kan örneği verdiği lösemi hastası Melis ve doktorlardan "kemik iliğinin uyum sağladığı" haberini alan Sevil ve Bahadır Akbaş çiftinin mutluluğunu AA ekibi görüntüledi.

Kızı Melis ile hastane odasının penceresinde görüntülenen ve AA muhabirine telefonda açıklama yapan Sevil Akbaş, tedavi sürecinde yanlarında olan EÜ Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Pediatrik Kemik İlik Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy ve ekibi, donör olmak için başvuruda bulunanlar, telefon ve sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile moral veren sanatçılara teşekkür etti.

Çok mutlu olduklarını söyleyen Sevil Akbaş, şöyle konuştu:

"Melis'in haberi var. Bu konularda pek konuşmuyor ama mutluluğun farkında. İnşallah taburcu olduktan sonra da her şey iyi gider. Biz Melis ve kardeşi ile birlikte yaşamak istiyoruz. Melis'i mutlu etmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hayatımız hep Melis ve Berat Arda odaklı gidecek. Bize destek verenlere teşekkürü birkaç cümleyle ifade edemem onu yaşamak lazım, biz onu Melis ile hastane odasında yaşadık. Bizim dualarımız onlarla. Teşekkür ediyoruz onlara ama bu az kalıyor, onların da duaları bizimle bunu biliyoruz. "

En çok kardeşini özledi

Hastane penceresinden el sallayan Melis de "En çok neyi özledin?" sorusunu, kendisini evde bekleyen 2 yaşındaki kardeşinin ismini söyleyerek "Berat Arda" diye cevapladı.

Enfeksiyon ihtimaline karşı hastane kapısında bekleyen baba Bahadır Akbaş da kemik iliğinin uyum sağladığını öğrendiklerini ve çok büyük mutluluk yaşadıklarını anlattı.

İlk hayalinin kızına sarılıp onu kardeşinin yanına götürmek olduğunu söyleyen Bahadır Akbaş, "Çok umutsuzluğa düştüğümüz zamanlar oldu ama Almanya'dan gelen ilik tuttu, kızım sağlığına kavuştu" dedi.

Tüm lösemi hastası çocukların da sağlığına kavuşmasını dilediklerini ifade eden Akbaş, özellikle İzmir'deki mermer kemik hastası Berk'in ailesiyle görüştüğünü ve onlara da acil şifa dilediğini sözlerine ekledi.