Binlerce kişinin yaşatmak ve ilik vermek için seferber olduğu 8 yaşındaki lösemi hastası Melis, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ndeki başarılı nakil işleminden 2 hafta sonra tedavi gördüğü hastane odasının penceresinde ilk kez görüntülendi.

Kamuoyunda "Melis'e kan ver" ve "Melis'e ilik lazım" kampanyalarıyla gündeme gelen Melis, Almanya'da bulunan uygun kemik iliği kök hücresi naklinden sonra ilk mutluluk pozunu AA objektiflerine verdi.

Yaşama yeniden tutunması için destek veren herkese el sallayıp gülümseyen Melis, kısa süre görüntülendiği pencerenin önünden ayrılarak yatağına döndü.

Baba Bahadır Akbaş: "Yuvasını özledi"

Melis'in babası Bahadır Akbaş ise kızının sağlık durumunun gayet iyi olduğunu, vaktini yatarak geçirdiğini belirtti.

Zaman zaman kan ve trombosit ihtiyacı olduğunu da kaydeden Bahadır Akbaş, şöyle konuştu:

"Bir hafta sonra iliğin tutup tutmadığına bakılacak. Artık yuvasına kavuşmak istiyor. En çok da kardeşini özlüyor. Onu destekleyenlerle buluşmak istiyor. Onun yeniden hayata el sallaması ve gülümsemesi bizim için mutluluk demek. Ben de kızımı hep yatarken gördüm, bu tablo bizim için çok sevindirici. İlk nakli bekleyen diğer çocukların da sağlığına kavuşmasını diliyoruz"

Yaklaşık 8 bin kişi kan örneği vermişti

Medyada ve sosyal paylaşım sitelerinde geniş yer bulan Akbaş Ailesi ve minik Melis'in mücadelesine destek vermek isteyen 8 bin kişinin kan bağışında bulunmasının ardından uluslararası platforma taşınan kemik iliği arayışı, Almanya'dan gelen sevindirici haber ile son bulmuştu.

Almanya'daki bir donör ile yüzde 90 uyum sağlanmasıyla Melis Akbaş 20 Aralık'ta ilik nakli geçirmişti.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı ve Pediatrik Kemik İlik Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy'un başkanlığındaki ekibin gerçekleştirdiği operasyon başarılı geçmişti.