29 yaşındaki Pınar Oğuztürk, anne babasının ayrılması nedeniyle çeşitli yurtlarda kaldı, bu durumdaki çocuklara tanınan haktan yararlanıp memur oldu. Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda görevlendirilen Oğuztürk, boşandığı eşinden dünyaya getirdiği kızları Didem (13) ve down sendromlu Funda (10) ile yaşama sarılmaya çalıştı. Hatay Semti’ndeki Konak Rehberlik Araştırma Merkezi’nde görev yapan Oğuztürk, 2009 yılı Ağustos ayında depresyona girince 15 gün rapor aldı. İddiaya göre, iyileştikten sonra tekrar işyerine dönen Oğuztürk’e, hakkında soruşturma açıldığı, bunun sonucunun beklenmesi gerektiği dile getirildi. Bir süre sonra tekrar işyerine gittiğinde ilişiğinin kesildiğini öğrendiğini ileri süren Oğuztürk, hakkını aramak için soluğu adliyede aldı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açan, ancak yasaya uygun davranıldığı için itirazı reddedilen Oğuztürk’e, bir kötü haber de Danıştay 12’inci Dairesi’den geldi. Daire, Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını yerinde buldu. Şok yaşayan Oğuztürk, bu karara itiraz etti. ÇOCUKLARIMIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Kiralık evinde, engelli çocuğu için verilen aylık 730 lira evde bakım parasıyla geçinmeye çalışan Oğuztürk şunları söyledi:

"Haksız yere sahte belgelerle herhangi bir tebligatta bulunmadan, ifademe dahi başvurulmadan memurluktan ilişiğim kesildi. 18 yaşına gelinceye kadar bana sahip çıkan devlet, şimdi sırtını çevirdi. Aldığım maaşla geçinemiyorum. Başbakan dahil herkese dilekçeyle başvurdum ama bir sonuç alamadım. Hakkımı artık AİHM’de arayacağım. Komşularımın yardımıyla geçiniyorum. Bir an önce çocuklarımın geleceği için görevime geri dönmek istiyorum."