Kentsel dönüşüm mimarı Ege-Koop, bu alandaki çalışmaları arasına İzmir'in son dönemde gelişimi ile dikkat çeken Menemen'i de dahil etti. Önceki gün Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile makamında bir araya gelen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Menemen Belediyesi kentsel dönüşüm konusunda pek çok belediyeye örnek olacak şekilde istekli ve hazır. Tüm çalışmalarını tamamlamışlar. Artık bize düşen belirleyeceğimiz alanı projelendirip hem Menemen hem de İzmir ölçeğinde mükemmel bir kentsel dönüşüm modelini uygulamak" dedi. Aslan, Belediye Başkanı Tahir Şahin ile birlikte meydan düzenlemesi ve otopark alanı ile Menemen'i kuşbakışı görme fırsatı yaratacak olan Tepe Sosyal Tesisleri Projesi'ni de inceleme fırsatı buldu.
Karabağlar Belediyesi başta olmak üzere metropol ilçelerde kentsel dönüşüm uygulaması çalışmalarını sürdüren Ege-Koop, Menemen Belediyesi ile de el sıkıştı. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, beraberinde Kentsel Dönüşüm Ofisi Uzmanları ile birlikte Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'i ziyaret etti. İkili görüşmenin ardından her iki kuruluşun teknik kadrolarının da dahil olduğu toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Şahin'den övgü

Ege-Koop'a ve imza attığı projelere övgüler yağdıran Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, amaçlarının İzmir'de örnek teşkil edecek bir kentsel dönüşüm projesini Menemen'de hayata geçirmek olduğunu belirterek, "Ege Koop Genel Başkanımız Sayın Hüseyin Aslan'ın, henüz kimse kentsel dönüşümden bahsetmiyorken hatta bilmiyorken İzmir'de neler yaptığını tüm Türkiye biliyor. Konut deyince Ege Koop, Ege Koop deyince Hüseyin Aslan başkanımız akla geliyor. Hem konut hem de kentsel dönüşüm anlamında İzmir'e önemli katkıları bulunan, sosyal projeleriyle gündemden düşmeyen ve sürekli kendini yenileyen bir yapıya sahip Hüseyin Aslan ağabeyimle her fırsatta buluşarak güzel ilçemiz ve İzmir için neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Bu gün de Menemen'de kentsel dönüşüm adına bir ekip ruhuyla çalışarak neler yapabileceğimizi değerlendirdik. İzmir'de örnek gösterilecek bir projeyi Menemen'de hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

İnanıyor ve güveniyoruz

THK Uzay ve Havacılık Üniversitesi'ne bağlı kolej, yüksek okul ve fakülteleri ile Şifa Üniversitesi'nin tıp alanında hizmet verecek batı kampusunun Yahşelli bölgesindeki 400 dönüm alanda 3 yıl içerisinde faaliyete geçirileceğini de kaydeden Şahin, "Mini bir Eskişehir kenti olma yolunda ilçemiz ilerliyor. 5 yıl içerisinde 15 bin öğrencinin yaşayacağı bir Menemen'i düşünerek kentsel dönüşüm planlarını yapmak ve organize etmek gerekiyor. Bu konuda burada bir üstad var o da; Hüseyin Aslan ve çok ciddi bir kurum var o da; Ege Koop. Bu kuruma inanıyor, güveniyoruz. İlçemizin kaderinin bu tip projelerle değişeceğine inanıyoruz" diye konuştu. Şahin, Sağlık Serbest Bölgesi Projesi ile ardından havalimanını İzmir kent merkezine bağlayacak 'Atayol' ulaşım projesini gündeme getiren Hüseyin Aslan'ın geniş vizyonunun İzmir'e kazandırmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Örnek belediyecilik

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, aslında kentsel dönüşümün ilk startını 15 yıl önce Menemen'de verdiklerine vurgu yaptı. "Biz Ege-Koop olarak Menemen'de birbirinden farklı iki büyük projede kentsel dönüşümü uyguladık" diyen Aslan,  "Birincisi bundan 15 yıl önce uyguladığımız Ege Kent 2 projemizdi. İkincisi ise Türkiye'nin en büyük bahçeli konut projesi olarak değerlendirilen, 2 milyon metre karelik bir alanda 22 tip projenin uygulandığı, bin adet bahçeli konut projemizdir. Yine Ege Bölgesinde ilk diyebileceğim, Gediz Üniversitenin çok yakınında, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri ile diğer vatandaşlarımızın rahatlıkla yaşayabileceği iki katlı 1+1 ve 2+1 dairelerimiz de bu bölgede yapılmaktadır. Bu çalışmaları yaparken, gerçekten her şeyimi paylaştığım ve çok yakın dostum olan Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin'den çok destek, ilgi ve sevgi görmüşüzdür. Özellikle Villakent'te oturan kooperatif ortaklarımıza sağladıkları başta ulaşım olmak üzere, hangi konuda talebimiz olmuşsa hiç düşünmeden anında çözüme kavuşturmak suretiyle aslında örnek bir belediyecilik sergilemiştir"  dedi.

İzmir istekli

Kentsel dönüşüm konusunda yaşanan bilgi kirliliğinin devam etmesi halinde sürecin zarar görmesinden çekindiğini söyleyen Aslan,  "Kentsel dönüşümün temeli güvendir. Kentsel dönüşümde eğer güven sarsılırsa, gerçekten iş zorlaşır. İzmir halkı kentsel dönüşüm projesinde şuanda çok istekli, çok kararlı ama gibi bir güven bunalımı sorunu yaşıyoruz. Bunun giderilmesi lazım. Bu nedenle kentsel dönüşüm konusunda bir modelin İzmir'de hemen hayata geçirilmesi gerekiyor ki vatandaşta onu görebilsin. Şu anda maalesef İzmir'de böyle ciddi bir çalışma olmadığını üzülerek görüyoruz.  İzmir'in hemen hemen 2/3'ünün yenilenmesi gerektiği görülüyor. Kentsel dönüşüm konusunda elimizi ne kadar çabuk tutarsak pastadan o kadar çok faydalanırız. Seçime kadar bu imkanı değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Toplantı sonrasında Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve ekibine, ilçe merkezindeki 300 araçlık otopark projesi ve üzerindeki meydan düzenlemesini tanıttı. Daha sonra Tepe Sosyal Tesisleri Projesi'nin temel atma çalışmalarını inceleyen Aslan, Başkan Şahin'i örnek projelerinden dolayı tebrik etti.