İzmir’in Menemen İlçe Belediyesi’nde tahsilat servisindeki çelik kasanın oksijen kaynağıyla açılıp içindeki paranın çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan aralarında makam şoförü A.A.’nın da bulunduğu 8 kişinin sorgusu sürerken, çalınan 275 bin liranın 250 bin lirası Hatundere Köyü’ndeki bir evin bahçesinde toprağa gömülü bulundu.

Olay, geçen pazartesi günü saat 08.00 sıralarında çalışanların Menemen Belediyesi binasına gelmesiyle ortaya çıkmıştı. Birinci kattaki tahsilat servisine çıkan görevliler, belediyenin tüm gelirinin toplandığı çelik kasanın, oksijen kaynağıyla parçalanıp açıldığını fark etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede, hırsız ya da hırsızların, binanın arkasındaki Emlak Servisi’nin penceresini zorlayarak içeri girdiklerini, yaklaşık 45 dakika uğraşarak kasayı açtıklarını belirledi. Belediyenin arka tarafında güvenlik kamerası bulunmadığı belirlenirken, hırsızlığın, cuma günü akşam mesai bitiminden pazartesi mesai başlangıcına kadar olan herhangi bir zamanda yapıldığının sanıldığı belirtildi. İncelemede, ayrıca, kasada, iki üç günlük tahsilat olan ve belediyeye yönelik haciz işlemleri nedeniyle bankaya yatırılmayıp burada tutulan 275 bin liranın çalındığı belirlendi.

GERİ KALANINI TAMAMLARIZ

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, geri kalan 11 bin 850 lirayı belediye olarak kendi içlerinde toplayacaklarını ve kamu zararını ortadan kaldıracaklarını dile getirerek, "Artık rahat bir nefes aldık. Kim olursa olsun cezalarını çeksinler" diye konuştu.