Kaza, Aliağa İlçesi Yeni Mahalle Samurlu Caddesi’nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Şehit Çavuş Bülent Kula İlköğretim Okulu 1/B sınıfı öğrencisi Zeynep Canbaz, evlerinin yakınındaki parkta arkadaşlarıyla oynadıktan sonra eve gitmek için yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada caddede hızla yol aldığı ileri sürülen Barış Akın yönetimindeki 45 PT 825 plakalı motosiklet küçük kıza çarptı. Motosikletin üzerine devrildiği  Canbaz, yaklaşık 10 metre sürüklendi. Kazayı görenler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri yaralanan kızla motosiklet sürücüsünü ambulansla Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

YOLDA CAN VERDİ


Hastanede ilk müdahalesi yapılan minik Zeynep’in, durumunun ağır olması nedeniyle daha donanımlı bir hastaye sevk edilmesine karar verildi. Bunun üzerine ambulansa konulan küçük kız Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne götürülmek üzere yola çıkıldı. Ancak yolda yaşamını yitirdi.

Zeynep'in, Aliağa Sağlık Ocağı’nda sağlık memuru olarak görev yaptıktan sonra emekli olan babası 58 yaşındaki Nazmi Canbaz, "Ben kazayı görmedim. Ancak olay yerindeki kan izlerinin mesafesini ölçtüm tam 10 metre çıktı. Kızım çarpmanın etkisiyle 10 metre sürüklenmiş. Bu kadar hız niye? Evladım motosikletten kaçmak istemiş ama başaramamış. Benim canım yandı, başka canlar yanmasın. Motosiklet sürücüsü en ağır cezayı alsın, ben bu işin peşini bırakmayacağım. Hız yüzünden başka çocuklar ölmesin" diye konuştu.

TOPRAĞA VERİLDİ


Cenazesi Aliağa Devlet Hastanesi Morgu’ndan ailesi tarafından bugün alınan Zeynep Canbaz, Merkez Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Aliağa Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen motosiklet sürücüsü Barış Akın da, polisteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi.