Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılı anısına çeşitli etkinlikler düzenleyen Karşıyaka Belediyesi, en anlamlı buluşmayı Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirecek. Atatürk aydınlanmasının asırlık neferi, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın konuk olacağı etkinlik, 10 Kasım Cuma günü saat 17.30’da başlayacak. 103 yaşındaki bilim insanı; başta çocuklar olmak üzere, yüzlerce Karşıyakalı ile bir araya gelecek.

ATATÜRK ÇOCUKLARI

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ev sahipliğindeki etkinlik, Karşıyaka Belediye Konservatuarı öğrencilerinin bale gösterisi ve piyano dinletisi ile başlayacak. Çoçuk Korosu ‘Atatürk Çocukları’ isimli müzikli bir gösteri sergileyecek. Daha sonra Muazzez İlmiye Çığ Karşıyakalılara bir konferans verecek ve kitaplarını imzalayacak. Programın yöneticiliğini ise Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit yapacak.

“HASRETİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Büyük Önderimizi, her yıl olduğu gibi bu 10 Kasım’da da Karşıyaka’ya yakışır bir buluşmayla, sonsuz minnetle anacağız. Bir Cumhuriyet çınarı, örnek bir Türk kadını onur konuğumuz olacak. 103 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’dan Atamızı dinleyecek, hasretimizi paylaşacağız. Başta çocuklarımız olmak üzere, bu ayrıcalığı yaşamak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.