Ailesiyle Aydın’da yaşayan Seval Demirel, Devlet Demiryolları çalışanı İzmirli 37 yaşındaki Hüseyin Demirel ile nişanlıyken boğazında tıkanma şikayetleri ile Aydın Devlet Hastanesi’ne gitti, polen alerjisi tanısıyla tedavi gördü. Şikayetlerinin geçmemesi üzerine İzmir’de bir eğitim araştırma hastanesine başvuran Seval Demirel’e kan kanseri tanısı konuldu. Kan değerlerinin aşırı düşmesi sonucu, konulan tanının yanlış olduğu anlaşıldı. Yeni tanı hepatit B’ye bağlı karaciğer sirozu oldu. Evlenip yuva kuran Seval Demirel, tedavisini bir üniversite hastanesi takibinde sürdürmeye başladı. Seval, 2006’da hamile kaldı ama buna sevinemedi. Karaciğer enzimlerinin kötü olması nedeniyle doktorlar doğuma izin vermedi, hamileliği sonlandırıldı.

Siroza bağlı olarak gelişen dalak büyümesi genç kadının anne olma şansını giderek zayıflatırken, nakil için daha 4-5 yıl bekleyebilme şansı olan Seval Demirel karar değiştirdi. Evlat sahibi olmak için bir an önce karaciğer nakli yapılmasını isteyen genç kadın, İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Seval Demirel’e, Doç. Dr. Murat Kılıç ve Doç. Dr. Murat Zeytunlu başkanlığında, Prof. Dr. Mehmet Alper, Opr. Dr. Cihat Yılmaz, Opr. Dr. Zafer Önen ve Dr. Onur Duygu’dan oluşan ekip tarafından annesi Dudu Beken’den alınan karaciğer parçası nakledildi.

11 Ağustos 2010’da gerçekleşen nakille, anne Dudu Beken kızına yeni bir hayat verirken, annelik yolunu da açtı. Seval, hem sirozdan kurtulmak hem de anne olmak için nakil olurken, doktorları çocuk için ecele etmemesini, operasyonun üzerinden en az üç yıl geçmesini beklemesini istedi. Erken olabilecek hamileliğinin hayatını riske sokacağı uyarıları yapıldı. Ancak bu uyarılara karşın Seval Demirel, sürpriz bir hamilelikle doktorlarının karşısına çıktı. Eşi Hüseyin Demirel de hayatını riske atmamasını, bebekten vazgeçmesini istedi. Ancak genç kadını eşi de doktorları da vazgeçiremedi. Nakil olmasının üzerinden iki yıl bile geçmeden hamile kalan Seval, ikinci hayattaki 30'uncu ayında kızı Duru’yu dünyaya getirdi.

DURU BEBEĞİN İLK DOĞUM GÜNÜ

2 Ocak 2013’te kucağına aldığı bebeğinin ilk yaşını yeni bir hayata başladığı İzmir Kent Hastanesi’nde Karaciğer Nakli ekibinden doktorlar ve hemşirelerle birlikte pasta kesip kutlayan Seval Demirel, "Çocuk sahibi olduğumda yüzde yüz hayatımı kaybedeceğimi biliyordum. Ama nakilden sonra küçük de olsa bir ümidimiz vardı ve ümidimiz gerçek oldu. Beklenmeyen bir hamilelikti, planlı bir şey değildi. Ama iyi ki de olmuş. Hocalarım, karaciğer tekrardan problem çıkarabilir, diyordu. Çocuğumun, ilaçlarımdan dolayı özürlü doğma ihtimali de yüksekti. Ama Allah'a şükür bunlar olmadı. 2 kilogram ağırlığında 52 santimetre boyunda dünyaya gelen kızım şimdi 1 yaşında, 11 kilo ve 80 santimetre boyunda. 11 aylıkken yürümeye başladı. Nakil bana yeni hayat verdi ama kızımla yeniden doğmuş gibiyim. Kızımın ilk yaşını hayatımızda çok önemli yeri olan doktorlarımızla kutladık, Duru için de çok güzel bir anı olacak. Çok mutluyuz" diye konuştu.

'EN BÜYÜK MUTLULUK BU'


Öte yandan Duru bebeği kucağına alıp, seven, birlikte pasta kesen nakil ekibinden Doç. Dr. Murat Zeytunlu, "Karaciğer naklinin en güzel sonuçlarından bir tanesi böyle bir bebeğin nakil sonrası ortaya çıkması" diyerek şunları söyledi:

"Demirel çiftiyle yaklaşık 3.5 yıl önce tanıştık. Seval’de karaciğer rahatsızlığı ve buna bağlı portal hipertansiyon, dalak büyümesi vardı. Bunlar ciddi hayati risk yaratıyordu. Çiftin de en büyük hayali bir çocuk sahibi olmaktı. Seval Demirel’e annesinden aldığımız karaciğer parçasıyla nakil gerçekleştirdik. Ve sonrasında Duru geldi. O kısmında da Seval bizi biraz kandırdı. Biraz daha bekle dememize rağmen hamile kaldı. Ama olsun herşey çok güzel oldu. En büyük mutluluk herhalde bu."

Doğum günü 'sağlıklı uzun bir ömür' dilekleriyle kutlanan Duru bebek, hemşire ablalarının kucaklarından inmedi, alkışlara gülücüklerle karşılık verdi.