2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında İzmir’de yaklaşık 2500 kişiye verilen 65 Yaş Toplu Ulaşım Kartları’nın vize işlemlerinin 31 Mart’a kadar yaptırılması gerektiği duyuruldu. ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ulaşım kartlarında “65 Yaş Kartı” ibaresi bulunanların Mart ayı içinde, 750 biniş yüklemesi ve vize işlemi yaptırması gerektiği hatırlatıldı. Vize işlemi yaptırmayanların kartlarının 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren sistem tarafından kullanıma kapatılacağı açıklandı. Vize işlemi Konak Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü’nde ücretsiz olarak yapılıyor.

Vize işlemi için istenen belgeler şunlar:

- Nüfus cüzdanı aslı,

- 65 Yaş Kartı

- Son 1 ay içinde SGK’dan alınmış 2022 Sayılı Kanun (65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında kanun) kapsamında maaş aldığını gösterir belgenin aslı. Ayrıca tüm başvurularda T.C Kimlik Numarası’nın görevli personele mutlaka bildirilmesi gerektiği vurgulandı.

 
65 Yaş Kartı kimlere verilir?

“01/07/1976 tarih ve “2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun” uyarınca 65 yaşını doldurmuş, kendisine kanunen bakmakla mükellef kimsesi bulunmayan, sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan, nafaka bağlanmamış veya bağlanması mümkün olmayan, mahkeme kararıyla veya doğrudan doğruya Kanunla bağlanmış herhangi bir devamlı gelire sahip bulunmayan ve muhtaçlığını İl ve İlçe İdare Heyetlerinden alacakları belgelerle kanıtlayan kişilere idarece toplu ulaşım kartı verilir.”