Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu'nun Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlediği toplantıda muhtarların sorunları masaya yatırıldı. Toplantıda muhtarların özlük hakları ve yaşadıkları sıkıntılar dile getirilerek sorunun TBMM'de ele alınması ve çözüme kavuşturulması istendi.
Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Muhtarlar Birliği Başkanı Hasan Baykal, muhtarların nüfus hizmetleri genel kanunu, tebligat kanunu, muhtar ödenek ve sosyal güvenlik yasası, ateşli silahlar yasası ile 2012 yılı ocak ayı içerisinde TBMM'ye gelerek kısa bir süre sonra yasalaşacak olan 442 sayılı köy kanununda köy muhtarlarının sınıflandırılmasına yönelik sorunları aktararak vekillerden çözüm beklediklerini söyledi.
Baykal, muhtarların devlet yapısının temel taşlarını oluşturduğunu, toplumsal kalkınmadan güvenliğin sağlanmasına kadar, halkın devletiyle bütünleşmesini gerçekleştiren kişiler olduğunu dile getirerek, "Muhtarlar, devlet-yurttaş ilişkisinde köprü görevini yerine getiriyor. Seçimden seçime hatırlanan muhtarlar, seçim sonrasında unutulurlar. Köy muhtarlarımızın, yeni yılda TBMM'ye gelecek olan 442 sayılı köy kanunu ile ilgili çalışmalarda biz mahalle muhtarları için yapacağınız çalışmalarla, mahalle muhtarlarımızın da köy muhtarlarının kanunundan faydalandıkları gibi hak sahibi olmamız için destek bekliyoruz" dedi.

Muhtarlar çile çekiyor
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Muhtarlarımızın özlük hakları ve statüleri çok önemli. Muhtarlar özverili, işin çilesini çeken insanlar. Gerektiğinde vatandaşın sırdaşı, dert ortağıdır. Vatandaşın gerçek anlamda oylarıyla seçtiği son temsilcidir. Konak Belediye Başkanı olarak 50 muhtarımıza çağdaş koşullarda çalışması için ofis kazandırdık. 60 muhtarımıza bilgisayar verdik. 113 muhtarlığımız var. Görev sürem içinde geri kalan muhtarlarımızın da bilgisayarlarını ve ofislerini yenileyerek en iyi koşulları sağlayacağız" dedi.
Toplantıya, İzmir milletvekilleri Rıza Türmen, Hülya Güven, Ahmet Kenan Tanrıkulu, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, AKP İl Başkanı Ömer Cihat Akay da katıldı.