Gaziemir Belediyesi, bu yıl 15.'si düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde ilk kez ilçede faaliyet gösteren Dünya Engelliler Derneği ve Engelsiz Yaşam Derneği'nin desteğiyle engelli çocukların da şenliğe katılmasını sağlandı.
Gaziemir Belediyesi'nin bu çalışmasına İzmir'in genelinden de destek gelirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi ve Down Sendromu Derneği de, tüm üyeleri ile 20 Nisan'da başlayan ve 10 gün sürecek şenlikte Türk ve dünya çocukları ile buluştu.
Teması 'Bilinçli çocuk, mutlu gelecek' olarak belirlenen 15. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında ESBAŞ Spor Salonu'nda oluşturulan 'Çocuğun Oyun Dünyası' alanında yaşıtlarıyla eğlenme ve öğrenme fırsatı bulan engelli çocuklar bir de sergi açtı.    

Resim sergisi açtılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi'nde resim ve çizgi eğitimi alan çocukların 23 Nisan konusunda yaptığı resimlerden oluşan serginin açılışını Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, çocuklarla birlikte yaptı.
Bugüne kadar engelli çocukların 23 Nisan kutlamalarından dışlandığını, çocukların eğlencelere katılamadığı için büyük üzüntü yaşadığını belirten Başkan Şenol, "Derneklerimizin de katkısıyla bu yıl şenliği engelli çocuklarımızla birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Başkan Şenol'a sevgi gösterilerinde bulunan engelli çocuklar, teşekkürlerini de sarılarak iletti.