Gündoğdu Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç Dr. Mustafa Tözün, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz ve iki kurumun yetkililerinin de katıldığı yürüyüşte, ellerinde 'Obeziteye hayır', 'Sağlıklı beslen, uzun yaşa', 'Hareket et sağlık bul' yazılı dövizler taşıyan gruba vatandaşlar da destek verdi. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda da bir uzmanın eşliğinde yaklaşık 20 dakika spor aktiviteleri yapan gruba çevreden geçen turistler de dahil oldu. Yaşanan renkli görüntülerle obeziteye mücadelede farkındalık yaratılması amaçlandı.

'EGZERSİZ BİR YAŞAM BİÇİMİ OLMALI'

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, gün içinde en az 30 dakika tempolu yürüyüş yapmanın sağlık için önemli olduğunu vurguladı. Egzersiz yapmanın bir yaşam biçimi olması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Tözün, "Düzenli olarak yapılan fiziksel aktivite, kalp ve beyin fonksiyonlarının düzenli çalışması ve bazı hastalıkların önlenmesinde ve iyileşmesinde son derece önemli olup, yaşam sevinci verir, yaşam süresini ve kalitesini, mental yeteneği, kemik yoğunluğunu artırır, çocukların sağlıklı gelişmesini ve büyümesini sağlar. Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan 'Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım' araştırma raporunda, düzenli fiziksel aktivite yapanların oranı tüm toplum içinde yüzde 3.5 olduğu, yüzde 96.5'in ise fiziksel aktivite yapmadığı saptanmıştır. 2011 yılında yine Bakanlığımız tarafından yapılan 'Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması'na göre ülke genelinde kadınların yüzde 87'si, erkeklerin ise yüzde 77'sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığı belirlenmiştir" dedi.

CUMA MESAİSİ EŞOFMANLA

Doç. Dr. Mustafa Tözün, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak fiziksel aktivitenin sağlık açısından önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak için farklı projelere imza attıklarını söyledi. Doç. Dr. Tözün, "Toplumumuzda hareket bilincinin geliştirilmesi ve fiziksel aktivitenin günlük yaşam tarzı olarak benimsetilmesi amacıyla İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezlerindeki personellerin her hafta cuma günü spor yapmaya müsait kıyafet, spor ayakkabı ve eşofman ile mesaiye gelmesi, masa başı fiziksel aktivite yapılması ve öğle tatilinde fiziksel aktivite yapılması kararlarını içeren etkinliğe ait gerekli valilik izinlerinin almasının ardından, bu uygulama her hafta cuma günü kurumumuz ve bağlı kuruluşlarda gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.