Eşini ve kayınvalidesini bıçaklayarak ağır yaralayan saldırgan daha sonra olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan iki kişinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olayın meydana geldiği saatlerde, anne-kızın eşyalarını nakliye kamyonuna yükledikleri ve adresten taşınarak saldırgandan kaçmak istedikleri anlaşıldı.

Olay, Konak ilçesi Bozyaka semti Saim Çıkrıkçı Caddesi numara 32'de meydana geldi. İddialara göre, Figen S. (34), şiddetli geçimsizlik ve şiddet gördüğü iddiası üzerine eşi Kadir S.'nin evinden ayrılarak annesi Rukiye G.'nin sözkonusu adresteki evine yerleşti. Anne Rukiye G. ile kızı Figen S., Kadir S.'den korkarak evlerini başka bir şehire taşımaya karar verdi. Nakliye şirketiyle anlaşan anne ile kızı, akşam saatlerinde evlerindeki eşyaları nakliye firmasının görevlileri ile birlikte kamyona yüklemeye başladı. Eşyaların kamyona yüklenmesi sonrası nakliye firmasında çalışan işçiler boşalan evde akşam yemeği yemeye başladı. Bu sırada eve gelen Kadir S., bir anda kayınvalidesi Rukiye G.'ye saldırarak bıçakla yaraladı. Eşi Figen S.'yi de bıçaklayarak yaralayan Kadir S. daha sonra ise olay yerinden kaçtı. Nakliye firmasında çalışan işçilerin haber vermesiyle olay yerine kısa sürede polis ekipleri geldi. Polis, aşırı derecede kan kaybeden yaralılar için ambulans istedi. Yaralılardan Rukiye G. ambulansla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, kızı Figen S. ise başka bir ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Anne ile kızını yaralayan kişinin Figen S.'nin ayrı yaşadığı eşi olabileceğini ihtimali üzerinde duran polis, Kadir S.'nin Balçova ilçesinde yaşadığını belirledi. Bunun üzerine Konak yönünden Balçova istikametine seyreden tüm ticari taksiler kontrol edildi. Kadir S., Balçova'da bir ticari taksiden indiği sırada polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan anne ile kızının sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olay sonrası gözaltına alınan Kadir S. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.