İzmir'in Basınsitesi semtinde, tecavüze uğrayan oğlunun "gururunu kurtarmak için" zanlı N.T.'nin annesi Cennet Tüfekcioğlu, babası Uğur Tüfekcioğlu ile yakınları Yusuf Aygör ve Ömer Gümerof'u öldüren, Elif Gümerof'u ise başından vurarak ağır yaralayan İ.V., cinayetlerden 28 yıl 4'er ay, yaralamadan da 16 yıl olmak üzere toplam 129 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Basın Sitesi 52/12 sokak 19 numarada 2007 yılının kasım ayında meydana gelen olayda, 16 yaşındaki N.T., okuldan aldığı kuzeni T.V.'ye tecavüz girişiminde bulundu. Bunda başarılı olamayınca başına taşla vurarak öldürmek istedi. Günlerce hastanede yattıktan sonra hayata dönen T.V.'nin, kuzeninin saldırısına uğradığını söylemesi üzerine başlatılan hukuk mücadelesinde N.T., 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Cezayı az buldu katliam yaptı


Oğlunun başına gelen olayın etkisinden kurtulamayan ve mahkemenin verdiği cezayı da az bulan İ.V., intikam için hazırladığı korkunç planı uygulamaya başladı. İ.V, yaşanan olayları unutmak için barışma teklifinde bulundu. Barışma önerisini kabul eden bir fahri konsoloslukta şoförlük yapan Uğur Tüfekçioğlu (43), aynı yerde aşçılık yapan eşi Cennet Tüfekçioğlu (36), mobilya mağazasında çalışan Ömer Gümerof, eşi Elif Gümerof, otoyol gişelerinde görev yapan akrabaları Yusuf Aygör'ün, 52/12 sokak 19 numaradaki, üç katlı binanın ikinci katındaki evinde biraraya geldi.

İ.V, eve geldikten sonra yanında getirdiği tabancayı çıkartarak bacanağı Uğur Tüfekçioğlu, baldızı Cennet Tüfekçioğlu, kendi eşi Emine V.'nin yeğenlerinden Elif Gümerof'u, kocası Ömer Gümerof'u vurdu. İ.V, olay sırasında bakkaldan alışverişten dönen Yusuf Aygör'ü de binanın birinci kat merdivenlerinde vurarak öldürdü. Başlarından kurşunlanan dört kişi olay yerinde can verdi. Kurşun karnına isabet eden Elif Gümerof ise yaralandı. İ.V.'nin Afyon'dan ziyarete gelen ve olay sırasında bayılan Yusuf Aygör'ün eşi Ayşe Aygör'ün anneannesi Necmiye Gündüz'e ise ateş etmediği anlaşılmıştı.


Ağırlaştırılmış müebbet istendi

Olayın ardından verdiği ifadesinde, olayı saldırıya cinsel uğrayan oğlunun gururunu kurtarmak için zanlının ailesinden ve ona lehine igade verenlerden intikam almak için gerçekleştirdiğini söyleyen İ.V. hakkında 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama sonrasında ilk olarak müebbet hapis cezasına çarptırılan İ.V.'ye, daha sonra olayı tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezası, cinayetler için 4 kez 28 yıl 4 ay, yaralama için de 16 yıl olmak üzere toplam 129 yıl 4 ay hapis cezası verildi.