Kampüs alanında toplanan Öğrenci Gençlik Sendikası üyeleri, YÖK’ün pedagojik formasyonu kaldırmasını protesto için Edebiyat Fakültesi önüne kadar slogan atarak yürüdü. Fakültenin çeşitli bölümlerini sembolik olarak emniyet şeritleriyle kapatan öğrenciler adına açıklamaya Fatoş Uyanık yaptı. YÖK’ün kararının fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin geleceklerinin ellerinden alınması olduğunu söyleyen Uyanık, şunları söyledi:

"Bu kararla 200 bin fen edebiyat fakültesi öğrencisinin ve bundan sonra kazanacak olanların artık öğretmen olma gibi bir şansı kalmayacak. YÖK bu kararı atanamayan öğretmenleri örnek göstererek almasına rağmen, Türkiye’de yaşanan krizin faturası öğrencilere formasyon ile ödettirilmeye çalışılıyor. Bizler geleceğimize, binbir güçlükle kazandığımız üniversitelerde mezun işsizler kervanına katılarak değil, geleceğimizi garanti altına alacak bir eğitim sistemi ile devam etmek istiyoruz. Binlerce fen edebiyat fakültesi öğrencisi, mezun olduğu halde alan dışı birçok yerde çok düşük ücretlerle hayatını devam ettirmeke zorlanırken, büyük bir çoğunluğu işsizken, öğretmen olma hakkının ellerimizden alınması bizler açısından kabul edilemez bir durumdur."

Öğrenciler basın açıklamasının ardından Edebiyat Fakültesi'nin ana giriş kapısını da güvenlik şeritleriyle kapattı. Protestonun ardından öğrenciler dağıldı.