Okulların sömestir tatilinde olduğu 26 Ocak  – 3 Şubat tarihleri arasında öğrencilerin büyük zevk ve ilgiyle izleyecekleri filmler ücretsiz olarak gösterime girecek.  Çiğli Belediyesi konferans salonunda haftanın her günü saat 11.00 ile 20.00 arasında Çanakkale 1915, Paris’te Çılgın Macera ve Buz Devri 4 filmleri minikler ve gençlerle buluşacak.

Sinemaya gidemeyen öğrencilere karne hediyesi olarak sinema şenliği düzenlediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, öğrencilerin yanında olmak ve onlara eğlenceli zaman geçirtmek istediklerini söyledi. Düzenli olarak her yıl düzenlenen sinema şöleninin çok büyük ilgiyle takip edildiğini ifade eden Başkan Metin Solak, bu yıl da seçtikleri son dönem vizyon filmlerine yoğun ilgi yaşanmasını beklediklerini söyledi.

“Öğrencileri bekliyoruz”


Filmlerin aynı zamanda öğrencilerin sanatsal ve düşüncel olarak da gelişimlerine katkı sağladığını belirten Başkan Solak; “Yıllardır yarıyıl tatillerinde sinema şenliği düzenliyoruz ve gösterdiğimiz filmler büyük ilgi görüyor. Yarıyıl tatilinde düzenlediğimiz sinema şöleni bizim geleneksel etkinliklerimizden biri haline geldi. Filmlerimizi öğrencilerimiz her gün takip edebilir. Ailelerin çocuklarını sinemaya götürmeye mali gücü yetemeyebiliyor. Bizler de bu eksikliği gidermek için vizyon filmlerini çocuklarımıza ücretsiz izlettiriyoruz. Tüm öğrencilerimizi film izlemeye bekliyoruz” diye konuştu.