YESİDEF, ilk ve ortaoğretim okullarındaki öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi ile ilgili hazırladığı projesini 'Yeni Neslin Beslenmesi' temalı basın toplantısı ile anlattı. Swissotel’de gerçekleşen basın toplantısına YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin, YESİDEF Genel Başkan Yardımcısı Hasan Küçükkurt ve Ege Yemek Sanayiceleri Derneği Başkanı Rıfat Gülbil katıldı. Açılış konuşmasını yapan YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, "Biz 81 ilde örgütlenmiş olan 3 bin 300 yemek sanayicimizle ortalama her gün 22 milyon insanımıza yemek hazırlamaktayız. Kadrolarımızda bulunan gıda mühendisleri, diyetisyenler gibi uzmanlar eşliğinde hazırladığımız sağlıklı yemeklerimizi şimdi de okullardaki çocuklarımızla buluşturmak istiyoruz" dedi.

'SAĞLIKLI GIDA HERKESİN HAKKI'

Sağlıklı gıdaya ulaşmanın herkesin hakkı olduğunu belirten Bozdağ projeyle ilgili şunları anlattı:

"Bu haktan maalesef çocuklarımız yeterince yararlanamıyor. Okul öncesi anne babanın kontrolünde beslenen çocuklarımız, maalesef okul döneminde beslenme, sağlıklı gıdaya ulaşma ile ilgili birçok sorunla karşı karşıya kalmakta. Bu sorunların başında da okullarda çocuklarımıza yemek hizmetlerinin verilememesi geliyor. Tüm yemek sanayicileri ortak bir çalıştay hazırladık. Okulun kantinine itirazımız yok ama, çocuk önce tostla tanışıyor, sonra hamburger en son da fastfood. Fastfood ile beslenen nesil ortada. Biz buna dur demek istiyoruz. Obezite sorununu ortadan kaldırmak istiyoruz."

'YILLIK BÜTÇESİ 13 MİLYAR TL'

Barışta bile siyasi parti liderlerinin biraraya gelemediği bu günlerde önemli adım attıklarını belirten Bozdağ şöyle devam etti:

"Biz çocukların sağlık beslenmesi için projemizi AK Parti hükümetine, CHP ve MHP liderlerine götürdüğümüzde hepsi onay verdi. Siyasetçiler barışta değil ama tabakta buluştu. Türkiye’de obezite, kalp damar ve şeker hastalıklarına Sağlık Bakanlığı’nın harcamaları 63 Milyar TL. Diğer yandan öğrencilere defter kitap tablet kullanabilecek imkanlar sağlanıyor ama onları kullanacak sağlıklı nesil unutuluyor. Bunun için tüm siyasetçiler bu projeye sıcak bakıyor. Çocuklar yıllık 440 dolar'a doyacak. Bu rakam Amerika bin 500 dolar, Rusya’da bin 300 dolar arasında değişiyor. Yıllık bütçesi ise 13 Milyar TL olacak. 2013- 1014 tarihinde projeye başlamak ve pilot bölgenin İzmir veya İzmir’in birkaç ilçesi olması bizim için önemli."