Kentte yaşayan üniversite öğrencileri ile yükseköğretime ilk kez adımlarını atacak olan yüzlerce genç, geceden itibaren Açıköğretim Fakültesi bürolarının önüne akın etti. Konak'taki Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Konak Bürosu'nun önünde oluşan kuyruk, zaman zaman bir kilometreye kadar uzadı. Saatlerce, ek yerleştirme, lisans tamamlama, sınavsız ikinci üniversite ile dikey geçiş başvurularını yapmak için bekleyen öğrenciler, yaşadıklarına isyan etti. Başvuruların son gününde uzun kuyruktaki yerlerini alan ve beklemekten sıkılan öğrenciler, kimi zaman kuruyemiş yiyerek, kimi zamanda cep telefonlarında oyun oynayarak sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Kentte sadece iki büro bulunduğunu, içeride az sayıda kişinin çalıştığını belirten öğrenciler, her gün sırada beklediklerini, saat 17.00'ye kadar işlemlerin yetişmemesi nedeniyle başvurularının son güne kaldığını dile getirdi.

Mazeretli olanların başvurularının cuma gününe kadar süreceğini söyleyen öğrencilerden Ahmet Budak, "Saat 02.00'de buraya geldik. En önde yerimizi alacağımızı tahmin ediyorduk. Ancak bizden daha önce de gelenler olmuş. Geceden bu yana öğlen saatleri oldu, ancak işlemimizi yapamıyoruz. İçeride az sayıda personel bulunuyor. 'Gidin nereye şikayet ederseniz edin' diyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kimse sesimizi duymuyor. Bu gidişle kaydımızı yaptıramayacağız. Bu sorun bir an önce çözülmeli" diyerek tepkisini dile getirdi.

Sonu gözükmeyen kuyrukta zaman zaman yaşanan arbede nedeniyle polis ekipleri de aralıklarla kontrollerde bulunurken, kapanış saatlerindeki izdihamın önüne geçilmeye çalışıldığı vurgulandı.