Özellikle kadınlara ve gençlere yönelik olarak hazırlanan kurslar kentin eğitim seviyesini ve nitelikli çalışan sayısını yükseltiyor. Kursiyerler aldıkları eğitimlerle yılsonunda ürünlerini sergiliyor, kurs bitiminde sertifikalarının sahibi oluyorlar. Kursiyerler meslek ve beceri kazanırlarken, bir iş yerinde ya da kendi atölyelerinde çalışma imkânı buluyorlar. Bergamalılar’ın kendilerini geliştirmeleri için fırsat yaratan kurslar üretime katkı sağlayan, mesleğinde yeterli, teknik ve pratik donanıma sahip bireyler yetiştiriyor. Bergama Belediyesi ve Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan kurslara katılan kursiyerler, aile bütçesine katkı sağlamalarının yanında, becerilerini sanata dönüştürmenin haklı gururunu yaşıyor.

Öğrenmenin, eğitimin yaşı ve sınırı olmadığını söyleyen  Başkan Mehmet Gönenç, Bergama Belediyesi’nin eğitime verdiği desteğin süreceğini ifade ederek; “Önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz ebru kursu, hasta ve yaşlı bakım kursu, seramik vb. kurslarda kursiyerlerin ders başı yapacak” dedi.

Bergama Belediyesi’nin son sürat yürüttüğü çalışmalarla kursiyerler eğitimlerine devam ediyor.

Adli Kalem İşleri Kursu


Adli Kalem İşleri (Hukuk Sekreterliği) Kursu’nda kursiyerler ders başı yaptı. Avukat Esra Deveci’nin eğitmenliğini yaptığı kurs boyunca  kursiyerler; dava hizmetleri, anayasal hak sorumlulukları, dosyalama sistemi, hukuk terminolojisi gibi konularda eğitim görüyor. Sektöre nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan kursa katılan kursiyerler, eğitim sonunda avukatlık ofislerinde, dosyalama ve yazışma departmanlarında çalışabilecek. İki grup halinde toplam 71  kişinin katıldığı,  120 saat sürecek kurs sonunda kursiyerler sertifika alacak.

İğne Oyası Kursu

Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarından iğne oyası Bergama Belediyesi’nin düzenlediği kursla tekrar can buluyor.
Teorik ve pratik eğitimin birlikte yürütüldüğü kursta 22 kişi ders alıyor. Kursiyerler şimdiden  bu güzel geleneksel el sanatını yaşatmanın  mutluluğunu yaşıyor.

File İşi Kursu


Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde yürütülen kurs çerçevesinde, Bergamalı kadınlar aldıkları eğitimle birbirinden şık ürünler ortaya koyacaklarının garantisini şimdiden veriyor. 26 kişinin yer aldığı yaklaşık 5 ay sürecek kurs sonunda katılımcılar sertifika sahibi olacaklar.

Ahşap Boyama Kursu

Engelli vatandaşların sosyal hayatta daha fazla  yer alması adına her fırsatta bu yönde çalışmalar gerçekleştiren Bergama Belediyesi, Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’nde engellilere yönelik açtığı ahşap boyama kursunda 15  kursiyer yaklaşık 6 ay boyunca kurs görecek.

Evde Çocuk Bakım Kursu


Düzenlenen  kurs çerçevesinde, 32 kursiyer kurs görmeye devam ediyor.Eğitim bitiminde sertifika sahibi olacak kursiyerler iş yaşamına adım atacak olmanın heyecanını yaşıyor.