Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Sağlık Bilgisi öğretmeni Okan Cihan, geçen eğitim-öğretim yılında, derste müfredattaki 'Ergenlik ve Cinsellik' konusunu anlattı. Ancak, bundan rahatsız olan bazı öğrenci ve velileri, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikeyette bulundu. Şikayet üzerine öğretmen Cihan hakkında soruşturma başlatılıp, müfettiş görevlendirildi. Okuldaki incelemelerinin ardından müfettişlerin raporlarını sunduğu İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önerisi ve Valiliğin onayı ile öğretmen Cihan’ın ataması geçen hafta Menemen Endüstri Meslek Lisesi’ne yapıldı.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Aliğa Şubesi, Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla üyeleri Okan Cihan’ın atamasını 'sürgün' olarak niteledi. Birleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim-İş Sendikası’nın da destek verdiği açıklamada, öğretmenler uygulamayı protesto etti.

Eğitim-Sen Aliağa Baştemsilcisi Ahmet Tüfek, iktidara sahip olanların yandaşlarını kollamak ve ilerici ve demokrat öğretmenleri tasfiye etmek adına baskı ve yıldırma politikalarına devam ettiklerini ileri sürdü. Bunun yansımalarından birini de Aliağa'da yaşandığını öne süren Tüfek, "Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan üyemiz Okan Cihan sağlık bilgisi dersinde ergenlik ile ilgili konulardan bahsettiği için bir veli tarafından BİMER’e şikayet edilmiş. Soruşturması geçen öğretim yılında yapılmıştı. Bu sürede hiçbir şey söylenmeyen arkadaşımız, okul müdürü hakkında İstiklal Marşı törenlerine katılmadığı gerekçesiyle tutulan tutanağa imza atınca hışma uğramıştır. İtaatkar öğrenci, itaatkar öğretmen isteyenler, uzun süredir sürüncemede kalan soruşturmada tüm öğretmenlere baskı unsuru olsun diye arkadaşımızı kurban etmişlerdir. 'Benimle uğraşırsanız sonunuz böyle olur' denilmiştir" dedi.

Açıklamanın ardından, 'Sürgün insanlık suçudur. Durdurulsun', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları atan öğretmenler, daha sonra dağıldı.