Eğitim Sen Aliağa Baş Temsilcisi Mehtap Akyıldız, yönetim kurulu üyeleri Adem Evrim, Fuat Eyican, Canan Serin ve Meltem Turan, tanışma ziyaretinde Başkan Oğuz tarafından karşılandı.

Heydar Aliyev Meslek Lisesi'nde Fizik Öğretmeni olarak görev yapan Baş Temsilci Mehtap Akyıldız, Başkan Oğuz'a yeni seçilen yönetim kurulunu tanıttı. Eğitim alanında emeğin örgütlenmesinin önemine değinen Akyıldız, "Geleceğimizi yetiştiren eğitimcilerimizin örgütlenmesi, hem emeğin karşılığını bulması hem de eğitim kalitesinin, eğitim koşullarının iyileştirilmesi için çok önemli. Bu mücadelemizde yerel yönetimlerimizin katkısı ve desteğini çok önemsiyoruz" dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da toplumun sağlıklı gelişmesi ve yarınlara güvenle bakılması için eğitim kurumlarının, eğitim emekçilerinin koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Her alanda olduğu gibi eğitimde örgütlenmenin gerekliliğine vurgu yapan Başkan Oğuz, "Aliağamızda 77 eğitim kurumunda 831 öğretmenimiz emek veriyor. 13 bin öğrencimizin tüm sorumluluğu bu eğitim emekçilerimizin omuzlarında. Aliağa Belediyesi olarak her fırsatta ve ihtiyaçta okullarımızın sorunlarının çözülmesi için imkanlarımızı seferber ediyoruz. Eğitim-Sen'in yeni yönetimi olarak sizlere başarılar diliyor, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum" dedi.