Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri, aynı bahçede eğitim veren Bornova İmam Hatip Lisesi'nin öğrencileri için yemekhanenin bir bölümünün mescide dönüştürülmesi kararını protesto etti. Okul girişinde toplanan velilere, Eğitim-Sen, Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği ile Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nin okul aile birliği ve mezunlar derneği üyeleri de destek verdi.

"Mescit değil bilimsel eğitim" sloganı atan grup adına açıklama yapan Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Aytekin Keskin, aynı bahçedeki farklı okulların çeşitli sıkıntılara neden olduğunu savundu. İmam hatip lisesi öğrencileri için, iki okulun öğrencilerin ortak kullandığı yemekhanenin bir bölümünün mescit haline dönüştürülmesinin kararlaştırıldığını ifade eden Keskin, "Okullarda tek din ve inanç anlayışıyla ibadethane açmak doğru değil. Farklı din ve inançtaki öğrencilerin ayrıştırılmasına neden olur. Öğrenci ve personel arasında da ibadet eden ve etmeyen ayrımı oluşur" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup ve bazı öğrenciler slogan attı. Okul önüne gelen Hayrettin Duran Lisesi öğrencileri de döviz ve sloganlarla anadolu lisesi öğrencilerine destek verdi.

Bornova Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilileri ise, imam hatip lisesi öğrencilerinin uygulamalı eğitimi için mescit oluşturma kararı alındığını, daha önce kullanılan mescidin öğrenci sayısının artması nedeniyle yetersiz kaldığını ifade etti.