“Ambalaj atıkları çöp değildir” sloganı ile yürütülen kampanyada ilk etapta Karşıyaka’daki 30 ilkokulun bahçesine özel yapılmış kutular kondu. Kampanya bünyesinde öğretmenlere ve öğrencilere de bilgilendirme toplantıları yapılarak geri kazanımın önemi anlatıldı. Her okul ile görüşülerek atık kutuların doluluk oranları belirlenerek haftalık toplama takvimi oluşturulacak. Kampanyanın ikinci bölümünde ise orta okullar daha sonrasında da liseler dahil edilecek.
Karşıyaka’da halen 50 bin konutta geri dönüşüm atıklarını ayrıştırılmış olarak topladıklarını ve bunu yaygınlaştırmak için çalışma yaptıklarını hatırlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Çöpün konutlarda ayrıştırılmış olması bile bir kültür… Maalesef bizim ülkemizde çöp hep bir arada biriktiriliyor. Öyle de toplanıyor. Sonra, bu çöpün depolaması çok daha büyük bir sorun haline geliyor. Evlerden itibaren çöpü ayrıştırmayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Bu alışkanlığın çocuk yaşta edinilmesi amacıyla, okullarımızda da böyle bir uygulamanın gerekli olduğuna inanıyoruz“ dedi.

Karşıyaka Belediyesi atıkların geri kazanılmasına yönelik ayrı bir uygulama olarak sitelere yönelik de çalışma hazırlıyor. Site içlerine konacak ambalaj atık kutuları ile kent genelinde, yaklaşık 10 bin konuya da ulaşılması hedefleniyor.