Kız ve erkek arkadaşı tarafından üzerine tiner dökülerek yakılan Veysel Baş, tedavi gördüğü İzmir’de hayatını kaybetti.

Babası, 2008 yılında şizofren hastası oğlu tarafından parçalanarak öldürülen Veysel Baş (28), arkadaşları tarafından üzerine tiner dökülüp yakılarak öldürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Olay, 27 Kasım gecesi Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi Avcılar Mevkii’ndeki zeytinlik arazide gerçekleşti. Veysel Baş, yakın arkadaşları olarak bilinen Emel Ö. (31) ve Salih Ş. (30) ile birlikte içki içmek için Zeytinlik araziye gitti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar içki içen arkadaşların arasında tartışma çıktı. 2 arkadaşı Veysel Baş’ı önce kemer ile boğmaya çalıştı. Daha sonra iddiaya göre Veysel Baş’ın üzerine yanlarında getirdikleri tineri döktü ve ateşe verdi. Vücudunun büyük bir bölümü yanan Veysel Baş, yine arkadaşları tarafından alınarak dereye götürüp suyun içine bıraktılar. Yine iddiaya göre Baş cep telefonu ile 112 sağlık görevlilerini arayarak tiner dökerek kendimi yaktım”dedi. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri Veysel Baş, önce Edremit Devlet Hastanesine götürdü. Burada yapılan ilk tedavisinin ardından İzmir’e sevk edildi. Vücudunda ağır yanıklar bulunan Veysel Baş, dün sabaha karşı İzmir’de hayatını kaybetti. Edremit ilçe Jandarma komutanlığı olay günü yanında bulunan Emel Ö. İle Salih Ş.’yi gözaltına alarak ifadelerine başvurdu. Jandarmanın titiz çalışması sonucu intihar gibi gösterilen olayın cinayet olduğu ortaya çıktı. Jandarmada gözaltında tutulan Salih Ş dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderilirken olayın asıl zanlısı olduğu öne sürülen Emel Ö. İse bugün jandarma tarafından Edremit Adliyesi’nde hakim karşısına çıkartıldı. Veysel Baş’ın cenazesi, yakınlarının bulunduğu İstanbul’a gönderileceği ve orada defnedileceği öğrenildi.

Edremit İlçesi'ne bağlı Zeytinli Beldesi'nde, akıl hastası olan annesi ile birlikte ikamet eden Veysel Baş’ın ağabeyi Fahri Baş, 2008 yılında, baba evinde babası Mustafa Ali Baş’ı öldürüp, cesedini parçaladıktan sonra, valize koyduğu organlarla kardeşlerini ziyarete gittiği İstanbul'daki bir simitçide yakalanmıştı. Mustafa Ali Baş’ın bedeninin kalan parçaları ise, Zeytinli’deki evinin banyosunda bulunmuş ve olay kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.