Narlıdere Aşağıköy Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, merhum Başkan Ahmet Piriştina'nın eşi Mine Piriştina, kızı Zeynep Piriştina Subaşı, oğlu Levent Piriştina ve eşi Nevda ile kızları Damla Piriştina, Ahmet Piriştina'nın ablası Mergim Gülmen, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, M.Ali Susam ve Musa Çam, meclis üyeleri, belediye bürokratları, gazeteciler, eski çalışma arkadaşları ve çok sayıda Piriştina dostu katıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu ve törene katılanlar, merhum Başkan Piriştina'nın mezarına karanfil bırakarak dua etti.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve lokma dökülerek vatandaşlara dağıtıldığı törende Piriştina ailesi adına bir konuşma yapan Levent Piriştina, kendilerini yalnız bırakmayan İzmirlilere teşekkür ederek, "Acımızı, özlemimizi paylaşmak üzere ailemizi yalnız bırakmadınız. Bizlere burada güç ve destek verdiniz. 8 yıl sonra bizler için bunun önemini anlatmak, tarif etmek çok mümkün değil. Babam öldükten sonra söylenen sözlerden beni çok etkileyen; 'Bir insan, onu en son anan insan ölene kadar ölmez' olmuştu. Bu kadar anan, bu kadar özleyen varsa, ne mutlu ki o kalbimizde yaşıyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da merhum Başkan Ahmet Piriştina'nın kente büyük hizmetler yaptığını hatırlatarak şöyle konuştu: "Aniden ve erken yaşta kaybettiğimiz rahmetli başkanımız Ahmet Piriştina'yı hiçbir zaman İzmirlilerin ve sevenlerinin unutması mümkün değildir. İzmir'e çok büyük hizmetleri vardır. Kader onun yerine bizi görevlendirdi. Biz de görev süremiz boyunca onun projelerine, onun İzmir'e bakışına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Layık olmaya çalışıyoruz. Görev başındayken, genç yaşta kaybedilen bir belediye başkanının üzüntüsü elbette çok büyük oluyor. O her zaman İzmirlilerin, sevenlerinin ve bizlerin olduğu kadar, bizlerden sonraki nesillerin de kalbinde yaşayacaktır."