İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Örnekköy merkezini Yeni Girne Caddesi ile çevre yoluna bağlayacak 35 metre genişliğinde, 1 kilometrelik yeni bulvar üzerinde yer alan karayolu köprüsünün temelini törenle attı. Törene İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çankaya ve Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sor Kulübü Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu halk oyunları gösterisiyle renklenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bürokratik ve yer sıkıntıları olmaması halinde, seçim bildirgesinde yer verdikleri tüm projeleri gerçekleştirecek güce sahip olduklarını belirtti. Başkan, “Önümüzde hiç bir engel yoktur. 7.5 yıldır altyapı yatırımlarıyla boğulduk ve büyük problemlerin hepsini hallettik. Önümüzdeki 2.5 yıllık süreçte ise üst yapıya yatırım yapıp kenti güzelleştireceğiz” dedi.

5 ay sonra hizmete alınacak olan yeni karayolu köprüsü sayesinde Örnekköy’ün  Yeni Girne Caddesi, Karşıyaka ve çevre yoluna bağlantısının sağlanacağını anlatan Başkan Kocaoğlu, “35 metre, 3 gidiş, 3 geliş yol, İzmir’de çok azdır. Planlı yeni yapılaşması ile  kentsel dönüşümün yaşandığı Örnekköy’deki bu yeni bulvar ve  köprü, bölgenin  gelişen ulaşım ihtiyacını karşılayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni imar yolu açılması ve üst düzenlemesi için toplam 1 milyon TL harcadık.  Temeli atılan bu köprü ise  1 milyon 630 bin TL’ye mal olacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak Karşıyaka ilçesine bugüne kadar yaptıkları yatırımları satır başlarıyla özetleyen Başkan Kocaoğlu, 7.5 yıldır ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve bürokratlarla birlikte geceli gündüzlü çalışarak İzmirlilere layık olmak için çabaladıklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kendi döneminde Karşıyaka ilçesine toplam 151 milyon liralık yatırım yapıldığını da sözlerine ekledi.

İzmir’in 2009 seçimlerinde yerelde çok büyük başarı elde ettiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Seçimlerden sonra yükümüz daha ağırlaştı. Bize duyulan bu kadar güvene layık olmak için başımız daha eğik olacak, daha mütevazi olacağız demiştik. Çünkü, İzmirli hemşehrilerimiz bize ağır bir sorumluluk verdi. Biz bunu hazmetmek ve çok daha fazla çalışarak layık olmak zorundayız. Ve yapmaya gayret ediyoruz” dedi. Siyasetin harmanında çeşitli görüşler olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Genele baktığınızda çok iyi gidiyoruz. Halkın nabzını tuttuğumuzda çok iyi durumda olduğumuzu tüm İzmirli hemşehrilerimize ve herkese söyleyebiliriz. Bunun altını kalın çizgilerle çizebiliriz” şeklinde konuştu.

 
“Stadı mutlaka yapacağız”

Örnekköy’a yapılacak olan statla ilgili açıklamalar da yapan Başkan Kocaoğlu, bu tesis için Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile 2009 seçimlerinden önce söz verdiklerini hatırlattı. Seçimden sonra hemen harekete geçerek Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç ile görüştüklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Hem Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, hem de Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım stat için destek vereceklerini, stadı müşterek yapabileceğimizi söylediler. Bu çok güzel. 70 küsur dönüm arazide yapılacak stat için şimdi onlar çalışıyorlar. Aralık ayı başında tekrar gözden geçireceğiz. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem Karşıyaka Spor Kulübü’ne, hem Karşıyakalı hemşehrilerimize söz verdik.  Bu stat bizim seçim sözümüz de olduğu için hızlı bir şekilde yapacağız.”

 
Tramvay projesi

Yapmayı planladıkları Karşıyaka tramvayı için DLH ile görüşmelerin sürdüğüne dikkat çeken Başkan, “DLH, tramvayın deniz tarafından geçmesine sıcak bakmıyor. Biz de onları ikna etmek için uğraşıyoruz. Tramvayın İzmir’in gündemine Karşıyakalılar taşımıştı. Seçim tahahhütlerimiz arasında yer alan tramvayın bir an önce hayata geçmesini biz de istiyoruz” dedi.

 
Durak: “Büyükşehir’e ihtiyacımız var”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise Örnekköy’ü Yeni Girne Bulvarı, Karşıyaka ve Çevre Yolu’na bağlayan bulvar ile köprünün, bölgedeki kesintisiz ulaşımın sağlanması için çok önemli olduğunu vurguladı. Karşıyaka’ya eskiden sadece Anadolu Caddesi üzerinden giriş yapıldığını, artık 4-5 arterden ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Başkan Durak, “Bu yolların açılmasında büyük gayretleri olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ederim” dedi. Örnekköy’ün bugüne kadar en ihmal edilmiş bölgelerden biri olduğunu belirten Durak, “Henüz burada gecekondu problemi çözülmüş değil. Büyükşehir Belediyesi’nin kent dönüşümü projelerini 2014 seçimlerine kadar bitirmiş olmasını diliyorum. Burada, gerek hükümetin imkanlarına, gerekse Büyükşehir Belediyesine ihtiyacımız var. Bu bölgenin adına yakışır bir şekilde yıldızının parlayacağına inanıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bugüne kadar Karşıyaka’ya yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başkan Durak, “Ama bunların yeterli olmadığını vurguluyorum. Hizmete çok susamış konumdayız. Biliyorum ki Başkan Kocaoğlu da gece gündüz uyumadan çalışıyor” diye konuştu.