Yolun tam ortasında kalan yüksek gerilim direği sebebiyle trafikte sık sık kaza meydana geliyor. Özellikle yağmurlu ve fırtınalı havalarda yüksek gerilim hatlarının şelale yapması, hemen yakınında bulunan apartmanlarda yaşayan vatandaşlara büyük korku yaşatıyor. TEDAŞ'a ait olan yüksek gerilim direğinden şikayetçi olan çevre sakinleri, direğin kaldırılmasını istiyor.

Buca ilçesi Göksu Mahallesi 679 sokakta yaklaşık 30 yıldır göze çarpan manzara, sokaktan ilk kez geçenleri şaşkına çeviriyor. İzmir'deki çarpık kentleşmenin sonucu olarak zaman içerisinde yüzlerce aracın kullandığı yolun ortasında kalan yüksek gerilim direği, mahalle sakinlerinin sıkıntılı günler yaşamasına neden oluyor. Yıllardır direğin kaldırılması için birçok kuruma dilekçe veren sokak sakinleri, durumdan şikayetçi. Yıllar önce boş olan arazinin zamanla mahalle haline geldiğine ve TEDAŞ'a ait yüksek gerilim direğinin de sokak ortasında kaldığına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerden en kısa zamanda bir çözüm bekliyor.

Yüksek gerilim hattının sokaktan kaldırılması için yıllarca imza toplayıp, dilekçe verdiklerini, ancak çabalarına rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını öne süren vatandaşlar, 679 sokak numara 18 önünde bulunan direk sebebiyle birçok sürücünün de araçları ile kaza yaptıklarını söyledi. Sürücülerin çift yönlü sokak üzerinde karşılaştıklarında yol ortasındaki elektrik direğini son anda fark ettiklerini ve daralan yol nedeni ile kaza yaptıklarını vurgulayan vatandaşlar, yaşanan sorun yüzünden mahallerinde birçok trafik kazasının meydana geldiğini dile getiriyor. Gerekirse elektrik direğinin kaldırılması için yolu trafiğe kapatacaklarını vurgulayan mahalle sakinleri, "Bu direk artık buradan kaldırılsın" şeklinde tepki gösterdi.