2005 yılında badyguard'lık yaptığı bardaki kavgada da bir kişiyi bıçaklayarak öldüren Sağdıç'ın, çatışmaya girebileceği olasılığına karşı, operasyona özel harekat polisleri de katıldı.

Olay, geçen 1 Haziran'da, saat 02.00 sıralarında, Mavişehir 8292 Sokak Vaha Evleri F Blok 2'nci katta meydana geldi. Murat Sağdıç, Karşıyaka'da bar ve oto kiralama şirketi işleten ortağı Mevlüt Şimşek'in evine gitti. Sağdıç, burada bir süre arkadaşlık ettiği ancak, kendisinden ayrılmak isteyen Şimşek'in baldızıyla konuşmak istedi. Birlikteliklerini sürdürme teklifine olumlu yanıt almayan Murat Sağdıç ile Şimşek'in baldızı apartman içerisinde kavga etmeye başladı. Şimşek de araya girerek başka yerde konuşmaları için uyarıda bulundu. Buna tepki gösteren Sağdıç, ortağı Şimşek'i 4 aylık hamile eşi Sezen Şimşek'in gözleri önünde tabancayla 9 el ateş ederek öldürdü. Olayın ardından kaçarak izini kaybettirdi.

Araştırma başlatan polis ekipleri, Murat Sağdıç'ın İzmir'de olmadığını belirledikten sonra il dışındaki bağlantılarını izlemeye aldı. Cinayet sonrasında Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne oradan da karayoluyla İstanbul'a kaçtığı belirlenen Sağdıç için, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri bu ile gitti. Burada 5 gün süren araştırmaların ardından Murat Sağdıç'ın saklandığı Atakent'teki adres belirlendi.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ DE KATILDI

İzmir Karşıyaka'daki Bostanlı semtinde, 2005 yılında, bodyguard'lık yaptığı bara girmeye çalışan Murat Özbey'i çıkan tartışmada bıçaklayarak öldüren, ikinci kez elini kana bulayan Sağdıç'ın çatışmaya girebileceği göz önüne alınarak operasyona özel harekat polisleri de katıldı. İzmir polisinin bekar evine düzenlediği operasyonda Murat Sağdıç, yakalandı. Gözaltına alınarak İzmir'e getirilen Sağdıç'ın ifadesinde, sevgilisiyle konuşması sırasında ortağı ile tartışmaya başladığını, sonrasında da sinirlenince tabancasıyla ateş ettiğini söylediği öğrenildi. Şüpheli işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.