İzmir Buca'da otobüs durağında el yapımı havai fişek patlatıldı. Görgü tanıkları havai fişeği yüzü maskeli ve şalvarlı kişilerin koyduğunu söyledi. Patlama sonrası ölen ya da yaralanan olmadı. Zanlılar daha sonra da bölgede bulunan ATM'lere zarar verdi.

Olay, gece saatlerinde Göksu Mahallesi 637/4 sokakta meydana geldi. Yüzleri maskeli şalvarlı kişilerin otobüs durağına şüpheli paket koyduğunu gören çevredekiler durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Bu sırada otobüs durağına konulan paket büyük bir gürültüyle patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, otobüs durağı zarar gördü. Olay yerine sevk edilen Terörle Mücadele ekipleri çevre güvenliği aldı. Bomba imha uzmanın yaptığı araştırmada patlayan paketten el yapımı havai fişek çıktı. Olaydan sonra kaçan zanlılar sokaktaki banka ATM'lerine zarar verdi.

Mahalle sakinlerinden Necla Yılmaz, "Çocuklarım markete gitmişti. Bir süre sonra koşarak geri geldiler. Yüzleri maskeli şalvarlı kişiler çocuklarımı korkutmuş. Can güvenliği istiyoruz, barış istiyoruz" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.