Olay, genel seçimlerin yapıldığı geçen yıl 12 Haziran'da saat 13.30 sıralarında, 7351 sokak 15 numarada meydana geldi. İddiaya  göre dekorasyon işleri yapan 43 yaşındaki N.S., evde kardeşi 41 yaşındaki Nihat Söbe ve yeğeni Kazım Çimenlidal ile CHP'ye oy verdikleri gerekçesiyle tartıştı. N.S., bıçakla yeğeni Kazım Çimenlidal'ı kolundan, kardeşi Nihat Söbe'yi de vücudunun üç yerinden bıçakla yaraladı. Ağır yaralanan ve bir tekstil firmasında çalışan Nihat Söbe, yakınları tarafından kaldırıldığı hastanede öldü, Çimenlidal ise tedavi edildi. Olay yerinden kaçan N.S., polislerce yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen N.S. tutuklandı, hakkında dava açıldı.

DURUŞMADA AĞLADI


Bugün yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan sanık N.S. ile ölen Nihat Söbe'nin avukatı Sevda Erdenkılıç ile taraflar katıldı. Dekorasyon işi yaptığını belirten sanık N.S., duruşmada ifade verirken zaman zaman ağladı. N.S., olay günü oy vermek için annesinden oy pusulasını alıp, sandığa gittiğini, dönüşte de ablasının evinin önünden geçtiğini anlattı. Bu sırada ablasının kahvaltı yapması için kendisini içeri çağırdığını söyledi.

"BİR ANDA KENDİMİ KAYBETTİM, ÇOK PİŞMANIM"

N.S., "Ben içeri girince eniştem dışarı çıktı. Ablam ve yeğenim ile kahvaltı yapıyorduk. Mutfakta ablam bulaşık yıkarken, yanına gittim. Bankonun üzerinde iki bıçak ile bir keser vardı. Bunların niçin burada durduğunu sordum. Bana, `Anneme et döveceğiz' dedi. Oy atmaya giderken, ağabeyim Nihat ile de karşılaşmıştık. O da ardından eşi ve kızı ile birlikte ablamların evine geldi. Ablama, hangi partiye oy verdin diye sordum. kendisi bana CHP'ye oy verdiğini söyledi. Ben de `Neden diğer partiye (AK Parti) oy vermediniz' dedim. Nihat ile tartışmaya başladık. Bana ters cevaplar verdi. Yeğenim girip bizi ayırdı ama tartışmamız devam etti. Bir anda kendimi kaybettim. Bıçağı rastgele savurmaya başladım. Böyle olmasını ben de istemezdim. Şimdi çok pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasını müebbet hapse çevirdi. Sanık N.S., ayrıca yeğeni Kazım Çimenlidal'ı yaralamaktan da 7 ay hapis cezasına mahkum edildi. Karar sonrası gözyaşı döken sanık N.S. uzun süre oturduğu yerden kalkamadı.