DEÜ Özel Eğitim Bölümü öğrencileri basın açıklaması yaparak alan dışı öğretmenlere kursla öğretmenlik hakkı verilmesini protesto etti. DEÜ Özel Eğitim Öğrenci topluluğu adına açıklamayı okuyan Çağrı Erkaraman, şöyle dedi:

"Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda sınıf öğretmenlerine 540 saatlik bir sertifika programı ile zihin engelliler öğretmeni olma hakkı verdi. Fakat bu süre özel eğitim alanında uzman olmak için yeterli değildir. Bizler 4 yıl süren bir lisans eğitimi almamıza karşılık, sınıf öğretmenlerine verilen bu ayrıcalığa karşı çıkıyoruz. Alanımıza yapılan alan dışı atamalara karşı dur diyebilmek ve yapılan hatanın kamuoyu huzurunda farkındalık sağlanması amacıyla burada bir araya geldik. Biz Özel Eğitim bölümlerinde eğitim gören öğrenciler olarak, sınıf öğretmenlerinin 540 saatlik sertifika sonucunda alanımıza geçmelerinin ne kadar yanlış olduğunu belirtiyoruz ve bu yanlışın derhal düzeltilmesini istiyoruz."

Özel eğitime muhtaç, engelli bireylere gerekli olan özel eğitimi, yalnız özel eğitim alanında yetişmiş personelin sağlayabileceğini belirten Erkaraman, özel eğitim öğretmenliğinin 1 yılı yoğun uygulama içeren 4 yıllık lisans eğitimini gerektiren bir ihtisas alanı olduğunu hatırlattı. Erkaraman, şöyle konuştu:

Tüm becerileri ve kazanımların yarısının bile 540 saatlik bir eğitimle kazanılması, alan mezunu bir eğiticiyle eş-değer statüye gelinmesi mümkün değildir. Diğer alanlardan gelen öğretmenlerin, 540 saatlik bir programla özel gereksinimli bireylere eğitim vermesi ve bu şekilde atanması; eğitim alan bireylerin başarısızlığına, ailelerin memnuniyetsizliğine, eğitimin kalitesinin düşmesine, öğretmenin kalitesinin düşmesine, engelli istismarlarına, toplum ve engelliler arasındaki uçurumun açılmasına, kaynaştırmanın kabul görmesinin sağlanamamasına neden olacaktır. Başka alanda uzmanlaşmış bir insanı alan dışında görevlendirmek demek, musluğu elektrikçiye tamir ettirmek demektir. Lütfen engelli bireylerimizin hayatlarıyla ve ailelerinin umutlarıyla oynamayın."