Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Gül, sendika yönetimi ve sivil savunma çalışanlarıyla yaptığı basın toplantısında, İl Özel İdaresi yönetiminin İl Afet Acil Durum ve Sivil Savunma çalışanlarına 2010 yılından bugüne kadar sistematik ayrımcılık uyguladığını söyledi. Konak, Gaziemir, Çınarlı birimlerinde çalışanlara her ay 400 lira yemek fişi ve 600 lira sosyal denge tazminatlarının ödendiğini, ancak İl Afet Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının bu haklardan mahrum bırakıldığını belirten Gül, “Aradaki fark 1000 lira. Anayasa’daki eşitlik ilkesine aykırı bir tutum içindeler” dedi.

Gül, yemek çeki konusunda açtıkları davaları kazanmalarına karşın İl Özel İdaresi’nin yargı kararlarını işlevsiz hale getirmek için bürokratik manevralar yaptığını, bir süre ödemesine karşın yemek fişlerini vermemeye başladığını söyledi. Mahkeme kararlarının geç, eksik uygulanması ve karar hükümlerinin çarpıtılması nedeniyle İzmir İl Özel İdaresi yetkililerinin 5 ayrı ceza mahkemesinde halen görevi kötüye kullanmak suçuyla yargılanmakta olduklarını dile getiren Gül, mağduriyetlerin devam ettiğini söyledi.

Sosyal denge tazminatı için ise İzmir’de 160 çalışanın dava açtığını, Sivas, Mersin, Manisa, Amasya, Samsun’da dava kazanan personelin haklarını almaya başlamalarına karşın İzmir 4'üncü İdare Mahkemesi’nin açılan bir davayı reddettiğini açıkladı. Ret gerekçelerini bilmediklerine dikkat çeken Gül, “Özel İdare yetkilileri bu çalışanları cami avlusuna terk edilmiş çocuk yada sığınmacı olarak görüyorlar. Bir kurumda çalışanların bir kısmına 1000 lira fazla ödeme yapılan, diğerleri mağdur bırakan, çalışanlar arasında ayrımcılık uygulanan bir idare Anayasa’ya da aykırı hareket etmektedir” dedi.

Gül, yargıya da seslenerek davaya konu olan sosyal denge tazminatı konusunda Maliye Bakanlığı’nın olumlu görüşleri, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi, ayrıca Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ortak kararlarını yeniden incelemeye davet etti. Yine aynı konuda Sivas, Mersin, Manisa, Amasya, Samsun’da kazanılan idari yargı kararlarının gerekçeleriyle birlikte yeniden gözden geçirilmesini isteyen Gül, “Davada haklı olduğumuzu biliyoruz. Sonunda mutlaka kazancağız. Yargıdan adalet bekliyoruz” dedi.

Sendika yöneticileri ve sivil savunma çalışanları da mağduriyetlerini ellerinde tuttukları kartonlara yazdıkları yazılarla ifade etti.