Aliağa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, dünya çocuklarıyla 'Özgür Dünya Çocukları Şenliği'nde kutlayacak.
Aliağa Belediyesi'nin 3.'sünü düzenlediği 'Uluslararası Aliağa Özgür Dünya Çocukları Şenliği' 21, 22 ve 23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek ve Bosna Hersek, Bulgaristan Ukrayna, Kazakistan ve KKTC'den gelen çocuklara ev sahipliği yapacak. Dünya çocukları şenlik süresince Aliağa'daki ailelerin konuğu olacak. Şenliklerde Aliağa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun yanı sıra misafir ülke çocukları da kentin muhtelif noktalarında ülkelerinin yöresel ve geleneksel oyunlarından kesitler sunacak. Ayrıca şenlik süresince çizgi karakterler, yüz boyama ve palyaço gösterisi ile çocukların doyasıya eğlenmesi sağlanacak.

3. Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği, cumartesi günü saat 18.00'de misafir ülkelerden gelen grupların da katılımıyla Atatürk Parkı'ndan başlayacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış konuşmalarının ardından Aliağa Belediyesi ve konuk ülke dans grupları toplu dans gösterileri gerçekleşecek. Şenliğe katılan çocuklar, 3 gün boyunca Zeytinli Park'ta kurulan oyun parklarında eğlenecek.

Dünya barışına katkı olacak


Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa'nın 3. kez dünya çocuklarına ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da içine alacak şekilde düzenlediğimiz uluslararası çocuk şenliğinde konuklarımıza misafirperverliğimizi gösterip kültürümüzü tanıtma fırsatı bulacağız. Tüm yurttaşlarımızın ve çocuklarımızın şenliğimize katılmalarını bekliyorum" dedi.